Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | La asta nu te-ai fi gândit niciodată! Ce face durul Sergio Ramos când nu e pe teren! Căpitanul lui Real a descoperit ”legea magică”

VIDEO | La asta nu te-ai fi gândit niciodată! Ce face durul Sergio Ramos când nu e pe teren! Căpitanul lui Real a descoperit ”legea magică”

Real Madrid

Comentarii

Spania joacă joi seara în deplasare, cu Croaţia, în Liga Naţiunilor. Din Spania, la Zagreb nu e un zbor lung, dar fiecare dintre jucătorii lui Luis Enrique şi-a găsit ceva de făcut.

Sergio Ramos a avut treabă pe drumul dintre Spania şi Croaţia. A început un volum celebru de dezvoltare personală, "La ley del espejo" (Legea  oglinzii) menit să-l ajute să-şi controleze nervii şi comportamentul atât pe teren cât şi în afara lui. Fundaşul e cunoscut pentru durităţile de pe teren şi deţine câteva recorduri negotive - e  jucătorul cu cele mai multe cartonaşe roşii din istoria Realului, 24 în toate competiţiile. De asemenea, e jucătorul cu cele mai multe cartonaşe galbene din istoria Ligii Campionilor, din La Liga şi din naţionala Spaniei. 

Ramos nu se fereşte să se exprime, adesea nechibzuit, la adresa altor jucători. Unul dintre ultimele evenimente l-a avut în prim plan pe Antoine Griezmann, care declarase că aşteaptă Balonul de Aur şi că e la fel de valoros ca Ronaldo şi ca Messi. Ramos nu s-a abţinut şi a comentat: "Când îl aud pe acest copil vorbind, mă gândesc la fotbalişti precum Totti, Buffon, Iker, Raul, Iniesta, Xavi şi la alţii care au casa plină de trofee, dar niciun Balon de Aur".

Cartea pe care Ramos susţine că o va citi în următoarea săptămână, "Legea oglinzii", conţine o lege magică, după cum susţin cei care au inventat-o. Conform ei, tot ceea ce vedem în cei din jurul nostru, fie că e ceva ce ne place, fie că nu, se află şi înăuntrul nostru. Cu alte cuvinte, ceea ce dăm şi ceea ce primim, ceea ce vedem în ceilalţi, cu bune şi rele, pe toate le conţinem. Şi mai exact, originea sentimentelor noastre se află în noi şi nu-i putem învinui pe ceilalţi că trezesc ceva negativ în noi, pentru că noi suntem unicii responsabili de trăirile pe care le avem. Dacă nu ne place un anumit lucru la cineva, ar trebui să începem să ne punem întrebări, pentru că s-ar putea ca şi noi să fim precum cel care nu ne place. Psihanalistul Gustav Jung spunea: "Ceea ce-ţi negi, te supune, iar ceea ce accepţi la tine, te transformă".

Rămâne de văzut acum ce impact va avea această carte asupra lui Ramos şi în ce măsură îl va ajuta pe căpitanul lui Real să fie un fotbalist mai bun, dar şi un om mai bun.

Afla mai multe despre: sergio ramoslegea oglinzilorspania,  

viewscnt
Articole similare