Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Meciul de adio al lui Rooney! "Este cel mai frumos mod de a-mi încheia cariera internaţională"

VIDEO | Meciul de adio al lui Rooney! "Este cel mai frumos mod de a-mi încheia cariera internaţională"
Comentarii

Atacantul Wayne Rooney a avut joi seara ultima sa apariţie în tricoul selecţionatei Angliei, care a învins cu scorul de 3-0 reprezentativa Statelor Unite, într-un meci amical disputat pe stadionul Wembley din Londra.

Au fost momente emoţionante pentru Wayne Rooney. Un stadion întreg l-a aplaudat pe fotbalistul care a îmbrăcat pentru ultima oară tricoul naţionalei engleze. Fotbalistul lui DC United a jucat împotriva Statelor Unite meciul cu numărul 120 pentru naţionala Angliei. Rooney a primit şi banderola în momentul când a intrat pe teren în minutul 58 şi l-a înlocuit pe Lingard. Anglia nu a avut nicio problemă în a se impune în faţa americanilor. A fost 3-0 graţie golurilor lui Lingard, Alexander-Arnold şi Wilson. Prima reuşită a fost de excepţie. 

În vârstă de 33 ani, Wayne Rooney este cel mai bun marcator din istoria naţionalei engleze, cu 53 de goluri marcate în 120 de partide. El a participat la trei turnee finale ale Cupei Mondiale precum şi la trei Campionate Europene cu selecţionata Threee Lions.

"M-am bucurat să fiu alături de aceşti tineri jucători, să-i văd cum lucrează şi cred că au un viitor promiţător. Este cel mai frumos mod de a-mi încheia cariera internaţională şi le-am mulţumit personal celor din federaţie, selecţionerului Gareth Southgate şi jucătorilor pentru ocazia pe care mi-au oferit-o. Din păcate, nu am reuşit să marchez, însă îmi voi aduce aminte mult timp de această seară", a declarat Rooney.



Decizia de a-l rechema la lotul naţional pe fostul atacant-vedetă al lui Manchester United a fost criticată de presa engleză, care a considerat că federaţia s-a folosit de imaginea lui Rooney pentru a spoi interesul faţă de amicalul cu Statele Unite, însă selecţionerul Greth Soutghate a negat acest lucru.

"Înţeleg că decizia a provocat o dezbatere, însă pentru mine a fost doar un mic semn de recunoştinţă pentru tot ceea ce Rooney a oferit ţării sale", a declarat Southgate. 

Afla mai multe despre: angliagareth southgateretragrererooneysua 

viewscnt
Articole similare