Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Messi, în lacrimi la plecarea de la Barcelona: "Am vrut să rămân! N-am vrut să păcălesc pe nimeni. Am fost de acord cu înjumătăţirea salariului!". Toate declaraţiile

VIDEO | Messi, în lacrimi la plecarea de la Barcelona: "Am vrut să rămân! N-am vrut să păcălesc pe nimeni. Am fost de acord cu înjumătăţirea salariului!". Toate declaraţiile

Lionel Messi

Comentarii

FC Barcelona a anunţat că argentinianul Lionel Messi va susţine o conferinţă de presă, duminică, de la ora locală 12.00.

13:43 - A acceptat în jumătăţirea salariului: "Am fost de acord cu tăierea salariului cu 50%, contractul era făcut. Nu mi-a fost cerut ceva în plus. Restul sunt minciuni. Am făcut tot posibilul şi nu am reuşit. Sunt multe lucruri care s-au spus şi nu sunt adevărate!", a spus Messi.


13:40 - De ce nu mai poate aştepta Messi şi să negocieze din nou cu Barcelona, deşi mai sunt multe zile din perioada de marcato: "Preşedintele a explicat. Clubul are o datorie foarte mare, nu se poate adânci într-o datorie şi mai mare. Nu am putut prelungi, Liga nu a permis înregistrarea contractului. (n.r. - cât va mai continua să joace) Depinde cum mă voi simţi fizic, cum a răspunde corpul. Cât voi mai putea, voi juca la nivel înalt!", a mai spus Messi.


13:37 - "N-am vrut să plec, am vrut să rămân, dar trebuie să continui să joc, să mă lupt pentru trofee şi e posibil să o fac la un club rival!", a mai spus Messi.


13:30 - Întrebat dacă Barcelona a oferit speranţe false fanilor în ceea ce priveşte continuare sa, Messi a spus că, în ceea ce-l priveşte, a fost mereu sincer: "Nu au fost speranţe false. Eram convins că voi continua. Aveam totul pregătit, stabilit. Am fost mereu oneşti cu oamenii, cel puţin din partea mea. Aşa cum am spus, nu e ce am plănuit. Eu n-am încercat să păcălesc pe nimeni!

N-am nimic să transmit lui Tebas (n.r. - preşedintele LaLiga). Nu am nicio problemă cu el!

A fost trist, dificil, încă încercăm să digerăm totul. Încă mă simt rău pentru toate cele întâmplate, dar trebuie să continui să joc"
, a mai declarat starul argentinian.


13:25 - Messi nu crede că Barcelonei îi va fi greu să îl înlocuiască: "Jucătorii vin şi pleacă. Aşa cum a spus şi Laporta, clubul e mai important decât oricine. Într-un final se vor obişnui, va fi ciudat la început", a spus Messi.


13:20 - Fostul decar de pe Camp Nou a recunoscut că ar putea ajunge la PSG.  Messi a dezvăluit negocierile: "E o posibilitate. Nu am nimic confirmat cu nimeni. Când a fost făcut anunţul oficial, am primit multe telefoane, de la multe cluburi interesate. Pentru moment, nu am nimic concretizat cu nimeni, doar discuţii!", a declarat Messi la conferinţa de presă.


13:20 - :"Am făcut tot ce era posibil, din punctul meu de vedere. Dar clubul nu a putut înregistra contract. Anul trecut nu am vrut să rămân şi am spus-o. Anul acesta am vrut să rămân şi nu am putut! Va fi dificil pentru familia mea, credeam că vom rămâne aici. Va fi o schimbare dificilă, dar trebuie să acceptat!", a mai spus argentinianul.


13:16 - Messi a spus că nu va uita niciodată ziua debutului! "E dificl să aleg un singur moment, un singur trofeu. Am trăit multe moment frumoase. Dar, poate, momentul debutului a fost momentul în care visul meu a devenit realitate. Îmi voi aminti mereu ziua când a început totul!", a mai spus Messi.


13:12 - Messi şi-a continuat discursul, în lacrimi: "Credeam că vom rămâne aici, în Barcelona. Timpul petrecut aici a fost minunat. Astăzi trebuie să-mi iau rămas bun de la toată lumea. De la 13 ani am petrecut toata viaţa. După 21 de ani, plec cu soţia şi cei trei copii, catalani-argentinieni. E casa noastră. Sunt foarte recunoscător pentru tot.

Am trăit multe aici, multe lucruri frumoase, dar şi rele. Acestea m-au ajutat să cresc, m-au făcut omul care sunt azi. Am dat totul pentru club, pentru Barcelona, din prima până în ultima zi. Sunt recunoscător pentru dragostea oamenilor. Nu mi-am imaginat niciodat că o să spun "adio".

Anul trecut am jucat fără public, a fost dificil să nu-i auzim, să nu îi simţim lângă noi. Plec de la club fără să văd fanii, de un an şi jumătate. Mi-aş fi dorit să spun spune "adio" aşa cum se cuvine, dar a trebuit să fie aşa! Dragostea oamenilor a fost aceeaşi pentru mine!"
, a spus Messi.

 


13:07 - "În ultimele zile m-am gândit la ce ar trebui să spun. E foarte dificil pentru mine, după atâţia ani, am fost aici toată viaţa!", a început Messi conferinţa de presă.


12:38 - Fanii s-au strâns în afara stadionului Camp Nou cu doar câteva minute înainte de startul conferinţei de presă a lui Messi.


UPDATE 8 august, 10:58 - Conferinţa lui Messi va începe la or 13:00 şi argentinianul va fi însoţit de Xavi, legendă a Barcelonei.


Conferinţa de presă care va începe la ora 13.00 a României va avea loc în sala Auditori 1899. În urmă cu două zile, FC Barcelona anunţa că Messi nu va continua la FC Barcelona, club la care a stabilit recorduri de prezenţe, goluri şi titluri. Astfel, Messi va vorbi pentru prima dată după ce anunţul că nu va mai continua la Barca a fost făcut. 

Imediat după ce presa din Franţa a scris despre transferul lui Messi la Paris, fratele emirului care deţine PSG, Khalid bin Hamad Bin Khalifa Al-Thani, a confirmat pe reţelele de socializare că negocierile au fost încheiate cu succes şi că mutarea ar urma să fie anunţată.

"Negocierile au fost încheiate oficial, va exista un anunţ mai târziu #Messi", a postat Al-Thani pe Twitter.

Acordul dintre cele două părţi este verbal, iar duminică ar urma să se întâlnească pentru a semna. Mai mult decât atât, Neymar i-ar fi dat mesaj lui Messi şi i-ar fi spus că îi va ceda bucuros tricoul cu numărul 10. 

Messi, legenda clubului catalan

Messi s-a aflat sub contract cu Barca de 7.478 de zile, de la semnarea primului său acord cu gruparea de pe Camp Nou, în data 8 ianuarie 2001, pe un şerveţel de hârtie. El şi-a făcut debutul oficial în prima echipă a catalanilor în 2004, iar de atunci a disputat 778 de meciuri şi a înscris 672 de goluri în toate competiţiile.

Lionel Messi, câştigător a 6 Balone de Aur, care a împlinit recent 34 de ani, a câştigat Copa America cu Argentina şi a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului.

Afla mai multe despre: messi-barcelona-psg 

viewscnt
Articole similare