Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Premieră mondială la Buenos Aires. Sute de mii de oameni pe străzi. 34 de români luptă pentru medalii la JO de tineret

VIDEO | Premieră mondială la Buenos Aires. Sute de mii de oameni pe străzi. 34 de români luptă pentru medalii la JO de tineret

Alte sporturi

Comentarii

A treia ediţie a Jocurilor Olimpice pentru tineret a avut ceremonia de deschidere la Buenos Aires. Pentru prima dată în istoria de peste 100 de ani a Jocurilor evenimentul a avut loc pe străzile oraşului gazdă şi nu pe un stadion. Românii au defilat alături de alte 205 naţiuni la o paradă cu totul inedită.

Un număr record de 200 de mii de oameni au împânzit străzile din Buenos Aires la deschiderea Jocurilor Olimpice. Cel mai mare bulevard al capitalei argentiniene a fost plin ochi de oameni din toate colţurile lumii. Şi au avut ce să vadă. Un spectacol de lumină, culoare şi mişcare care a fost pus în scenă cu ajutorul a nu mai puţin de 2000 de oameni - voluntari, tehnicieni, muzicieni şi dansatori. Scenele au fost mobile pentru ca un număr cât mai mare de oameni să poată vedea ceremonia.

Încă un lucru inediat a fost acela ca naţiunile nu au defilat pe rând, una după cealaltă, alfabetic, ci împreună. A existat doar o prezentare a statelor participante acolo unde fiecare a fost reprezentat de portdrapel. Pentru România a defilat Tabita Maftei, canotoarea de 17 ani, campioană mondială de junioare.

În total, 4000 de sportivi între 15 şi 18 ani vor fi la Jocurile Olimpice pentru tineret de la Buenos Aires, dintre care 34 sunt români. 21 de fete şi 13 băieţi vor particia la 14 discipline sportive. Până acum, România a câştigat 17 medalii la 6 sporturi la ediţiile Jocurilor pentru tineret.

Încă un lucru de menţionat ar fi participarea în calitate de invitaţi de onoare la ceremonia de deschidere a tinerilor fotbalişti de la Young Bears din Tailanda, cei care în vară au fost captivi într-o peşteră timp de două săptămâni.

Jocurile Olimpice pentru tineret de la Buenos Aires vor dura până pe 18 octombrie. 

Afla mai multe despre: jocurile olimpicetineretjo tineretromania,  

viewscnt
Articole similare