Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | River Plate, omagiu fabulos pentru Marcelo Gallardo, antrenorul care a plecat de la echipă

VIDEO | River Plate, omagiu fabulos pentru Marcelo Gallardo, antrenorul care a plecat de la echipă
Comentarii

Peste 70.000 de suporteri River Plate i-au adus, duminică, pe stadionul Monumental, un omagiu emoţionant lui „Muñeco” Marcelo Gallardo, care a câştigat 14 trofee în opt ani ca antrenor al clubului din Buenos Aires.

„Niciodată în viaţa mea nu am visat să trec prin aşa ceva, cu un nod în gât, e mai mult decât aş fi dorit”, a spus Gallardo.

A fost înconjurat de toate trofeele câştigate în mandatul său, al doilea cel mai lung din istoria clubului dar mai ales cel cu cel mai bun palmares: şapte titluri naţionale şi şapte internaţionale, inclusiv două Copa Libertadores (2015 şi 2018).

Cu steaguri, baloane şi artificii, mulţimea a cântat şi a sărit, dar şi a plâns în timp ce aducea un omagiu antologic idolului lor în vârstă de 46 de ani.

Gallardo i-a adus un omagiu uruguayanului Enzo Francescoli, directorul sportiv al clubului şi un alt simbol River Plate care i-a oferit un sprijin esenţial în carieră. Un alt moment emoţionant a venit când mijlocaşul columbian Juan Quintero, în numele fanilor, a luat microfonul şi a spus: „Am venit să vă mulţumim, pentru că aţi câştigat, v-aţi bucurat pentru idealurile voastre, pentru că ne-aţi învăţat să credem".

Tehnicianul Marcelo Gallardo, aflat pe final de contract cu River Plate, a anunţat într-o conferinţă de presă că va face “o pauză”, astfel că va părăsi clubul.

Contractul argentinianului expiră în decembrie.

“Este una dintre cele mai dificile decizii din viaţa mea. Voi face o pauză. A fost o poveste minunată. Mulţumesc tuturor”, a spus Gallardo, în funcţie la River Plate din iunie 2014.

Cu River Plate, Gallardo a câştigat, între altele, de două ori Copa Libertadores (2015, 2018) şi campionatul Argentinei în 2021.

Afla mai multe despre: marcelo gallardoriver platevideo 

viewscnt
Articole similare