Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Robert Glinţă a revenit în bazin. ”Am reuşit să facem şi hipertrofie musculară”

VIDEO Robert Glinţă a revenit în bazin. ”Am reuşit să facem şi hipertrofie musculară”

Alte sporturi

Comentarii

După luni de antrenmente în mijlocul sufrageriei şi alergare în pădure, primul român calificat la jocurile olimpice a trecut la bazin.

Chiar dacă nu a luat contact cu apa în ultimele două luni, Robert Glinţă nu a lăsat pandemia provocată de noul coronavirus să îi afecteze forma sportivă.

”Ne-am stors creierele ca să încercăm să ne menţinem condiţia fizică la cel mai înalt nivel posibil. În ultima perioadă am reuşit să facem rost în sfîrşit de nişte greutăţi, de nişte gantere care ajung până la 40-50 kg şi am reuşit să facem şi hipertrofie musculară. Iar pe lângă alergare pentru mărirea capacităţii aerobe, am avut şi un simulator. Cu care am încercat să simulez mişcarea de care aveam parte în apă

Odată cu amânarea jocurilor olimpice pentru sportivi a apărut o nouă problemă: lipsa competiţiilor internaţionale.

”Eu sper şi cred că vor apărea competiţii în a doua parte a acestui an. Şi voi participa cu foarte mare entuziasm. Ar fi destul de chinuitor pentru că apare monotonia de a te pregăti în fiecare săptămână şi lună fără a avea o etapă de pregătire, de verififcare” a spus Robert.

Robert Glinţă a fost primul sportiv român care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Înotătorul în vârstă de 22 de ani a realizat pe 27 aprilie 2019 baremul olimpic în proba de 100m spate în cadrul unui concurs de la Guangzhou (China).

Afla mai multe despre: robert glinţă 

viewscnt
Articole similare