You are here:

VIDEO | România a organizat Campionatul European WA 1500 PPC, la tir sportiv, competiţie la care au participat sportivi din nouă ţări

VIDEO | România a organizat Campionatul European WA 1500 PPC, la tir sportiv, competiţie la care au participat sportivi din nouă ţări

Sporturi

Comentarii

România a organizat recent, în perioada 17-25 august, Campionatul European WA 1500 PPC, la poligonul Anatolie Salceanu din Joiţa, lângă Bucureşti.

Campionatul a fost organizat sub egida Federaţiei Române de Tir Sportiv, cu aprobarea Agenţiei Nationale pentru Sport.

Au participat 155 de sportivi din nouă ţări (55 străini, 100 români). Sportivii români au avut rezultate deosebite, câştigând mai bine de jumatate din medalii: 149, dintre care 59 de aur, 35 de argnt şi 55 de bronz.

Pe locul doi în ierarhia pe naţiuni a terminat Austria, cu 66 de medalii, pe trei a încheiat Marea Britanie – 28 de medalii, pe patru Germania – 23 de medalii, pe cinci Letonia – 11 medalii, pe şase Cehia – 10 medalii, pe şapte Italia – două medalii, iar pe ultimele poziţii au terminat Republica Moldova şi Suedia, fără medalii.

"Am avut peste 150 de trăgători din nouă ţări. Noi, românii, am reuşit să cucerit mai bine de jumătate din medaliile care au fost decernate, lucru de care suntem extrem de mândri, demonstrează nivelul la caare într-un timp foarte scurt, mai puţin de un deceniu, în acest sport.

În patru ani de zile să găzduim din nou Campionatul European la Bucureşti.", a declarat Sebastian Guţiu, medaliat la Campionatul European desfăşurat în luna august.

Afla mai multe despre: sebastian gutiutirromania 

viewscnt
Articole similare