Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Sărbătoare mare la Dinamo! ”Câinii” s-au reunit după 40 de ani de la eliminarea lui Hamburg

VIDEO Sărbătoare mare la Dinamo! ”Câinii” s-au reunit după 40 de ani de la eliminarea lui Hamburg
Comentarii

Foştii mari fotbalişti de la Dinamo s-au reunit azi.

Pe 2 noiembrie 1983, în manşa secundă a turului 2 de Cupa Campionilor Europeni, cu 55.000 de nemţi în tribunele stadionului "Volksparkstadion" din Hamburg, Dinamo elimina cea mai bună echipă din Europa, HSV, deţinătoarea trofeului la vremea respectivă, un fel de Manchester City de astăzi.

Printre cei prezenţi la ”reunire” au fost Lică Movilă, Costel Orac, Ioan Andone, Ion Marin, Ionuţ Lupescu, Florin Prunea sau Cristi Borcea.

”Îmi face mare plăcere să ne revedem, în ultimul timp nu prea ne-am văzut. E o sărbătoare şi pentru noi. Eu sunt invitat, nu eram în perioada aia la Dinamo, eram la Corvinul. Sunt mândru să fac parte dintr-o generaţie care s-a ridicat la nivelul pe care voi îl aşteptaţi.

Anderlecht, am jucat meciuri frumoase, Sampdoria. A fost o perioadă frumoasă. Cred că Lică, de obicei cam toţi suntem la unison. Echipa de astăzi, ce pot să va spun, nu ştiu, e o echipă tânără, care e în formare. Mă mai uit aşa din când în când. Mi-e greu să vă spun ceva acum de Dinamo. Singurul lucru pe care pot să îl spun este că aştept să revină, să fie acolo, undeva puţin mai sus decât sunt acum. Îl ştiu pe Politic, că ăla mi-a sărit în ochi, are un plus faţă de ceilalţi.

E un pic cam departe faţă de generaţiile care au fost înainte, ar trebui să facă ceva ca Dinamo să ajungă din nou acum unde îi este locul. Galeria fantastică, lumea suferă, dar nu avem ce face, trecem peste. Am avut în ultimul timp trei operaţii, toate de la fotbal. Sunt perfect acum”, a spus şi Cornel Ţâlnar cu ocazia acestui eveniment.

Ce a declarat Borcea:

”O deosebită plăcere, nişte amintiri extraordinare. E generaţia cu care am crescut şi generaţia care a obţinut cele mai mari rezultate din fotbalul românesc până în anii 90. Este o echipă extraordinară, o echipă care a obţinut calificarea în Liga Campionilor.

(n.r. Ei v-au făcut să investiţi în fotbal?) Nu am crezut niciodată.... Le-am spus lor acum că am stat şase ore în afara stadionului înainte de meciul cu Liverpool. Nu am crezut niciodată că voi ajunge să conduc o echipă ca şi Dinamo”, a declarat Borcea. 

 

Afla mai multe despre: dinamohamburgborceaioan andone 

viewscnt
Articole similare