Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Se apropie startul Semimaratonului Gerar. Toate detaliile evenimentului din weekend sunt AICI

VIDEO | Se apropie startul Semimaratonului Gerar. Toate detaliile evenimentului din weekend sunt AICI

Special

Comentarii

Susţinut de Telekom Sport, Semimaratonul Gerar va avea loc în Campusul Politehnicii din Bucureşti, sâmbătă, 27 ianuarie. Unul dintre organizatorii evenimentului, Gabriel Solomon, a fost prezent în studioul Sport Report, unde a oferit toate detaliile despre cursa de la finalul acestei săptămâni.

Ce este Semimaratonul Gerar?

Semimaratonul Gerar a devenit un eveniment de tradiţie printre alergătorii din România, fiind pentru mult timp prima competiţie de alergare a anului. Organizat de către Asociaţiile Club Sportiv RO CLUB MARATON şi People for Sport România, susţinut de Telekom Sport, împreună cu Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti şi în parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucureşti şi Asociaţia Bucharest Running Club, Semimaraton Gerar are drept scop promovarea alergării în aer liber, în orice condiţii meteorologice.

Unul din scopurile declarate ale competiţiei, încă de la prima ediţie, în ciuda tuturor contestaţiilor şi vocilor dezaprobatoare, este promovarea ideii de echipă şi, mai ales, a faptului că, deşi alergarea este în principal un sport individual, ea poate fi practicată cu succes şi în echipă. Peste 800 de alergători şi pasionaţi de mişcare vor lua startul la cele două probe: cros ELTH (10,8 km) şi semimaraton (21 km) – cu două starturi. Participanţii sunt persoane active, care au împlinit vârsta de 18 ani (dat fiind specificul şi dificultatea unei competiţii în această perioadă a anului).

Proba de cros este destinată participanţilor individuali, în timp ce probele de semimaraton sunt probe pe echipe care se adresează echipelor formate din câte trei alergători (trei băieţi pentru clasamentul masculin – primul start, două fete şi un băiat/doi băieţi şi o fată pentru clasamentul mixt sau trei fete pentru clasamentul feminin – al doilea start). Competiţia se va desfăşura în ultimul weekend din luna ianuarie, în Campusul Universităţii Politehnica.

Afla mai multe despre: semimaraton gerarpolitehnicatelekom sport 

viewscnt
Articole similare