You are here:

VIDEO | Sergiu Hanca spune lucrurilor pe nume: "Aveam impresia că pot să fac ce vreau dacă joc la Dinamo!". S-a lovit de realitate după transferul în străinătate

VIDEO | Sergiu Hanca spune lucrurilor pe nume: "Aveam impresia că pot să fac ce vreau dacă joc la Dinamo!". S-a lovit de realitate după transferul în străinătate

Petrolul

Comentarii

Sergiu Hanca (32 de ani) povesteşte cum l-a schimbat transferul de la Dinamo în Polonia, la Cracovia, unde s-a impus şi a devenit căpitan.

În ianuarie 2019, Sergiu Hanca lua drumul Poloniei, pentru un transfer de la Dinamo în schimbul infimei sume de 60.000 de euro. Acolo a început maturizarea lui Hanca, după cum povesteşte chiar fotbalistul, după ce a recunoscut că "În România mă alintam".

Sergiu Hanca: "În Polonia nu mai eram cel de la Dinamo,a  trebuit s-o iau de la capăt"

Hanca a spus că pe vremea când juca la Dinamo se alinta şi credea poate face ce doreşte pentru că lumea îl cunoaşte şi îl apreciază pentru modul cum joacă pentru echipa din Ştefan cel Mare. În Polonia, la Cracovia, a fost cu totul diferit, iar Hanca a povestit despre schimbarea la care a trebuit să se adapteze.

Fotbalistul a spus că la Cracovia a devenit mai responsabil şi mai matur pentru a se putea impune la echipa unde a devenit şi căpitan.

"Cred că în Polonia m-am maturizat şi m-am schimbat când eram în România, mai ales după perioadade la Dinamo. Aveam aşa o impresie, Sergiu Hanca de la Dinamo, toată lumea te cunoaşte, toată lumea îţi oferă respectul cuvenit.

Dar, sincer, când am plecat de la Dinamo şi m-am dus în Polonia, nu mai eram Sergiu de la Dinamo sau din România, nu mă cunoaştea nimeni. A trebuit să o iau de la capăt, să mă impun, să lupt pentru locul în echipă, să îmi câştig respectul, iar acest lucru m-a responsabilizat foarte mult şi m-a făcut să văd şi să înţeleg că nu mai există trecut.

Există prezent şi este important ce faci acum. Nu mai conteza cine ai fost şi ce ai făcut, contează doar ce faci acum şi este tot cee ce oamenii caută la tine. S-au mai schimbat lcururile, dar recunosc că eu mă alintam în ţară pentru că aveam impresia că dacă joc la Dinamo, fac jocuri bune, pot să fac ce vreau şi trotul mi se cuvine sau trebuie să joc titular meci de meci. Nu e aşa, nu e aşa în fotbalul de azi", a declarat Sergiu Hanca.

Sergiu Hanca a petrecut trei ani în Polonia, la Cracovia, pentru care a strâns 115 meciuri, 19 goluri şi 20 de pase decisive. Apoi s-a transferat din nou în România, la Universitatea Craiova şi Petrolul, unde joacă în prezent.

  • 350.000 de euro este cota de piaţă a lui Sergiu Hanca în prezent, potrivit specialiştilor de la transfermarkt.com

Afla mai multe despre: sergiu hancadinamotransfercracoviapoloniafotbalvideo 

viewscnt
Articole similare