Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Strategul perfect! Olăroiu şi-a condus magistral echipa spre un succes important în faţa lui Fellaini şi Pelle

VIDEO Strategul perfect! Olăroiu şi-a condus magistral echipa spre un succes important în faţa lui Fellaini şi Pelle
Comentarii

Jiangsu Suning, formaţia pregătită de antrenorul român Cosmin Olăroiu, a câştigat meciul contra formaţiei Shandong Luneng, din etapa a 9-a a Superligii Chineze de fotbal.

Probabil cel mai important succes de până acum al noului sezon competiţional pentru Jiangsu Suning s-a produs în etapa cu numărul 9.

Trupa lui Olăroiu a câştigat în deplasare contra uneia dintre favoritele bookmakerilor la titlu, Shandong Luneng. A fost un meci gândit perfect de tehnicianul român, care pare principalul artizan al acestui succes important.

Olăroiu, succes în faţa lui Fellaini şi Pelle

Cosmin Olăroiu a preferat să renunţe la sistemul hiper ofensiv din runda precedentă. Nu şi-a mai titularizat toţi cei trei "galactici" din linia de atac, preferând tehnica, inteligenţa şi mobilitatea lui Alex Teixeira, lângă forţa şi experienţa lui Santini.

Cu excelenţii Wakaso şi Wu Xi în zona centrală a liniei mediene, cu o defensivă bine organizată de tehnicianul român şi cu plusul de viteză adus pe benzile terenului de Xie Pengfei şi Xiang Ji, Jiangsu a cedat inteligent posesia şi a preferat contrele rapide.

Italo-brazilianul Eder a fost doar rezervă, dar a fost trimis după pauză în teren în locul lui Ivan Santini, croatul care marcase runda trecută un hattrick contra lui Henan. El şi-a făcut imediat simţită prezenţa pe teren, prin pressing-ul excelent făcut asupra fundaşilor Moises şi Kadar. Acelaşi Eder Martins avea să marcheze singurul gol al meciului, după ce a finalizat în minutul 66 o combinaţie excelentă cu Wu Xi, căpitanul formaţiei chineze. Fostul atacant de la Inter Milano a finalizat cu sânge rece şi fără speranţe pentru portarul Han.

În faţa unei echipe care i-a avut în teren pe Marouane Fellaini sau Graziano Pelle, doi dintre cei mai bine plătiţi jucători din Super Liga Chineză, Jiangsu şi-a păstrat mai mereu excelenta organizare impusă de Olăroiu şi a făcut un nou meci foarte bun. Victoria la scor obţinută runda trecută în faţa lui Henan a fost una excelentă pentru moralul băieţilor lui Olăroiu, care au făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon.

Shandong Luneng, formaţie antrenată de cel mai bine cotat tehnician chinez (Li Xiaopeng) este una dintre grupările cotate cu şanse la titlu în China. Lotul formaţiei este mai bine cotat decât cel al lui Jiangsu, iar masa salarială de asemenea superioară formatiei pregătite de Cosmin Olăroiu. Cu atât mai important rezultatul bun obţinut de formaţia controlată de concernul Suning in etapa a 9-a din Super Liga Chineză.

Au evoluat:

  • Shandong: Han - Wang, Moises, Kadar, Zheng - Hao, Fellaini - Jin, Liuyu, Wu - Graziano Pelle. Antr. Li Xiaopeng; Au mai jucat: Liu Binbin, Song, Zhang Chi
  • Jiangsu Suning: Gu Chao - Abdugheni, Yang, Miranda, Zhou - Ji, Wu, Wakaso, Xie - Alex Teixeira - I. Santini. Antr. Cosmin Olăroiu. Au mai jucat: Li Ang, Tian, Eder Martin, Xiaobin

Jiangsu Suning are 17 puncte după 9 etape şi ocupă locul 2 în grupa în care a fost repartizată. Trupa lui Olăroiu a depăşit-o în clasament chiar pe Shandong Luneng, care a coborât pe locul trei. Lider este Guangzhou Evergrande cu 19 puncte.

 

Afla mai multe despre: olăroiujiangsu suning 

viewscnt
Articole similare