You are here:

VIDEO | Victorie impresionantă prin KO pentru Daniel Dubois în lupta cu Anthony Joshua pentru titlul IBF la categoria grea

VIDEO | Victorie impresionantă prin KO pentru Daniel Dubois în lupta cu Anthony Joshua pentru titlul IBF la categoria grea

Box

Comentarii

Pugilistul Anthony Joshua (34 de ani) a suferit o înfrângere şocantă prin knock-out în faţa lui Daniel Dubois (27 de ani), rivalul său britanic mult mai puţin celebru, într-un meci extraordinar pe stadionul Wembley, în faţa a 96.000 de persoane. Lupta a contat pentru titlul IBF la categoria grea.

VIDEO | Victorie impresionantă prin KO pentru Daniel Dubois în lupta cu Anthony Joshua pentru titlul IBF la categoria grea

A fost o înfrângere zdrobitoare pentru Joshua, care a fost dominat complet şi trimis de mai multe ori la podea. Sfârşitul brutal a fost în cele din urmă pecetluit în runda a cincea, când, în timp ce Joshua încerca să întoarcă soarta unei bătăi unilaterale, Dubois a trimis două lovituri de dreapta zdrobitoare care au dus la oprirea definitivă a luptei.

Chiar dacă Dubois era campionul mondial nominal IBF la categoria grea, el a urcat primul în ring, semn clar că era menit să joace un rol secundar în spectacolul lui Joshua, în faţa a 96.000 de fani. Dubois nu experimentase niciodată o atmosferă atât de încinsă, dar părea calm şi determinat în timp ce urca printre corzi. Dar a avut de aşteptat mult până când rivalul său mai exaltat i s-a alăturat.

Încercarea lui Joshua de a deveni un campion de trei ori şi de a reveni la masa de top a diviziei s-a încheiat în cel mai dramatic şi neaşteptat mod. AJ - care a câştigat primul său titlu mondial în urmă cu mai bine de opt ani - a suferit a patra înfrângere în al 32-lea său meci, dar a dat de înţeles că va continua în acest sport şi are o clauză pentru a declanşa o revanşă cu Dubois.

Pentru Daniel „Dynamite” Dubois a fost a 22-a victorie din carieră, a 21-a prin KO, faţă de două înfrângeri.

Dubois impresionase deja în duelul său anterior cu Filip Hrgovic pentru centura interimară IBF, în iunie. Titlul mondial i-a fost apoi acordat definitiv, când deţinătorul său Oleksandr Usyk a renunţat la el.

În vârstă de 34 de ani, Joshua va trebui să depăşească o altă dezamăgire majoră, în timp ce a revenit treptat în clasament după trei înfrângeri traumatizante. Originar din Watford, la nord de Londra, a suferit primul şoc când a pierdut în faţa americano-mexicanului Andy Ruiz Jr în 2019, înainte de a pierde de două ori în faţa ucraineanului Oleksandr Usik în 2021 şi 2022.

Ultima sa înfrângere l-a lăsat în lacrimi şi i-a luat ceva timp pentru a-şi recăpăta moralul. Dar înainte de sâmbătă, el devenise din nou o maşină de lovit, câştigând toate cele patru lupte anterioare, inclusiv ultimul împotriva starului MMA Francis Ngannou. La Londra, el viza un al treilea titlu mondial pentru a deveni egalul unor legende precum Mohamed Ali, Lennox Lewis şi Evander Holyfield.

În ceea ce-l priveşte pe Dubois, el poate începe să viseze la un meci împotriva câştigătorului revanşei dintre Usik, campionul mondial unificat, şi britanicul Tyson Fury, pe 21 decembrie la Riad. Cu cine vrea să lupte acum? „Toate cele bune, poate Usik”, a zâmbit el sâmbătă.

 

Afla mai multe despre: daniel duboisanthony joshuabox 

viewscnt
Articole similare