Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Zi specială pentru fotbalul mondial! Un antrenor legendar împlineşte 80 de ani. Telekom Sport a stat de vorbă cu el

VIDEO | Zi specială pentru fotbalul mondial! Un antrenor legendar împlineşte 80 de ani. Telekom Sport a stat de vorbă cu el
Comentarii

Guy Roux este cunoscut drept antrenorul cel mai longeviv al fotbalului mondial. A antrenat timp de 44 ani aceeaşi echipă. Ajuns la 80 de ani, pe care i-a împlinit astăzi, francezul s-a retras în 2007 din antrenorat. Peste ani, un român a ajuns să pregătească legendara trupă a lui Guy Roux. Numele lui este Viorel Moldovan.

Guy Roux este o legendă a fotbalului mondial. A pregătit-o pe Auxerre între 1961 şi 2005, cel mai întins mandat din istorie pentru un antrenor din fotbalul mare. În ziua în care a sărbătorit aniversarea a 80 de ani, Guy Roux este felicitat de toată lumea. Antrenorul a acordat un interviu în exclusivitate pentru Telekom Sport în 2016, iar atunci acesta a povestit cum a transformat-o pe Auxerre într-o mare echipă.

"Era un club mic, în divizia onoare, în liga a V-a. Am început la 22 de ani, am jucat şi am fost antrenor. Clubul avea o tribună de 200 de locuri, iar numărul spectatorilor era de 300. Când am terminat, stadionul avea 22.000 de locuri, iar media de spectatori era de 12.000. Secretul a fost o bună clasare, tot timpul" povesteşte Guy Roux. 

Atunci când interviul a fost realizat Viorel Modovan tocmai semnase cu Auxerre. Vio a intrat astfel în galeria selectă a antrenorilor care i-au urmat lui Guy Roux. Ca jucător, Viorel Modlovan a marcat patru goluri în trei ani, în meciurile jucate contra fostei echipe a tehnicianului francez. 

"Îl cunosc ca jucător. De altfel, a jucat cu Nantes împotriva echipei mele. Foarte bine. Era un jucător bun al campionatului. Era una dintre vedetele echipei României. Era tehnic în atac, avea viteză, inteligenţă, ambidextru, joc bun colectiv. Un  jucător foarte bun al campionatului, iar campionatul Franţei era mai puternic decât în acest moment" îl descrie Guy Roux pe fostul adversar al echipei sale. 

 

Afla mai multe despre: guy rouxviorel moldovanauxerre 

viewscnt
Articole similare