Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Zlatan, FABULOS într-un interviu pentru BBC: ”Eu sunt de pe altă planetă. Cum care? Planeta Zlatan!”

VIDEO | Zlatan, FABULOS într-un interviu pentru BBC: ”Eu sunt de pe altă planetă. Cum care? Planeta Zlatan!”

Fotbal

Comentarii

Zlatan rămâne Zlatan. Atacantul în vârstă de 37 de ani, care pare aproape de un transfer la AC Milan a vorbit, printre altele la BBC Radio, despre perioada petrecută la Manchester United, despre Mourinho şi a explicat de ce a optat pentru transferul în Major League Soccer.

Am venit de pe propria mea Planetă, cu ceva ce lumea nu a mai văzut. M-au văzut diferit si nu m-au făcut să mă simt binevenit, nu m-au făcut să mă simt ca toţi ceilalţi, dar am venit cu ceva special, iar acum ei mă urmează. Am venit de pe Planeta mea - Planeta Zlatan explică Zlatan în stilul său caracteristic. ”În Anglia, daca nu faci un sezon bun, lumea va spune că ceea ce ai făcut până acum e inutil. Pentru că nu ai făcut faţă în Anglia. Dar asta m-a făcut să-mi doresc şi mai mult să merg acolo. Toată lumea mi-a zis ”nu te duce”, eu am zis ”asta e ceea ce vreau să fac”. Toată lumea credea că sunt prea bătrân, dar am venit în Anglia şi am făcut Premier League să arate ca un campionat bătrân” mărturiseşte Ibrahimovic. 

”A fost o perioadă fantastică pentru mine la United. Am găsit un mix de jucători, unii mai în vârstă, alţii foarte tineri care voiau să arate lumii cine sunt. Am fost tipul matur din lot ca să zic aşa” explică vârful suedez, care descrie pentru BBC şi cum a decurs relaţia cu Paul Pogba: ”Cu Pogba nu jucasem până atunci. Nu ştiam cum e. Am descoperit un tip fantastic, un fotbalist excelent, dar un om care trebuie ghidat în direcţia corectă. Este un profesionit, care munceşte zi de zi. Dacă poate juca o face. Am găsit un tip tânăr care îşi doreşte multe şi de regulă le obţine. Conexiunea din teren era excelentă. Eu aveam nevoie de el, iar el avea nevoie de mine” a spus Ibrahimovic.

”În Italia am devenit fotbalist adevărat”

”E inutil, e bun, dar nu avem nevoie de el. Asta se spunea despre mine când am început fotbalul” spune Ibrahimovic despre începuturile sale. Tot el explică şi de ce şi subliniază ce s-a schimbat în cariera lui în Italia: ”Era un altfel de fotbal, era ok să ţii de minge, să o dai printre picioarele adversarului...dar când am ajuns la Juventus lucrurile s-au schimbat. Mi s-a spus clar că trebuie să dau goluri, că pentru asta am fost adus. E ok să joci spectaculos, dar misiunea trebuie să fie golul. În Italia totul era despre goluri. Cu Fabio Capello, totul era ceva nou. Antrenor mare, echipă mare, presiune, campionat puternic, pentru că pe vremea aia Serie A era top. Mi-am dat seama că trebuie să muncesc mult. Din prima zi am mers la antrenament şi nici n-am intrat bine că Fabio Capello mi-a zis ”am nevoie de goluri de la tine. Asta trebuie să faci, să dai goluri”. Am devenit o maşinărie. În faţa porţii eram letal. În Italia, ca atacant e cel mai greu, iar pe vremea aia avea de înfruntat fundaşi ca Maldini, Nesta...dacă aveai o jumătate de ocazie pe meci era bine. Dar şi la antrenamente îi aveam pe Cannavaro, Thuram, apoi era Buffon. Mi-a prins bine, aveam cu cine să mă antrenez şi să învăţ ce trebuie să fac” mărturiseşte Zlatan Ibrahimovic despre perioada petrecută de el în Italia.

Perioada United - S-a cerut singur în afara lotului după accidentare 

”Felul în care te antrenezi e felul în care joci. Mourinho vrea maxim de la tine. Nu îţi cere 100%, îţi cere 200%! Dacă ai o mică durere nu te duci să-i spui, pentru că ştii că trebuie să nu o simţi pe teren. Asta e atitudinea, asta te face campion. Înainte să mă accidentez, Mourinho m-a făcut să nu-mi doresc să ratez niciun antrenament. Când am revenit după accidentare i-am zis lui Jose ”nu vreau să te dezamăgesc, nici pe tine nici pe băieţi. Nu vei primi acelaşi Zlatan, nu sunt aceeaşi versiune. Şi m-am cerut singur în afara echipei, din respect pentru el şi pentru că ştiam ce vrea şi ce pot eu aduce, nu eram pregătit. În vestiar eram mâna lui dreaptă şi ştiam ce aşteaptă să-i ofer” a spus Zlatan la BBC Sport.

”Nu caut atenţie. Nu îmi trăiesc viaţa pe Social Media ca alţii”

Transferul la LA Galaxy a fost unul surprinzător pentru multă lume. Suedezul explică însă de ce a ales Major League Soccer şi cum s-a produs transferul: ”Am vorbit cu soţia mea şi mi-a zis că vrea să vadă într-o zi cum e să locuiască în LA. Este într-adevăr unul dintre motivele pentru care am ales Los Angeles. De fapt, nu Los Angeles m-a ales pe mine, eu am ales Los Angeles” spune Ibra. ”În Europa fotbalul e mai mare decât în SUA, desigur. Lifestyle-ul e diferit. Aici, unii te recunosc, alţii nu. Eu nu am însă nevoie de atenţie, eu nu sunt genul care are nevoie să fie recunoscut pentru a ştii cine e cu adevărat în viaţa asta. Trăiesc sau încerc să trăiesc o viaţă de suedez tipic. Dacă lumea mă recunoaşte e bine, dacă nu...asta e. Viaţa mea nu ţine de profesia mea. Atenţia nu e importantă. Uită-te la social media, nici măcar nu sunt activ ca alţi fotbalişti”.

Afla mai multe despre: zlatan ibrahimovicinterviu 

viewscnt
Articole similare