You are here:

Viktor Orban, despre controversele de la JO de la Paris: „Dacă nu punem piciorul în prag, vor răsturna lumea!”

Viktor Orban, despre controversele de la JO de la Paris: „Dacă nu punem piciorul în prag, vor răsturna lumea!”

Jocurile olimpice

Comentarii

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a calificat performanţele sportivilor olimpici din Ungaria, inclusiv cele şase medalii de aur, drept o reuşită remarcabilă, într-un interviu acordat publicaţiei "Nemzeti Sport" din Budapesta, şi a subliniat că locul maghiarilor este în primele 10 locuri, relatează MTI.

Viktor Orban, despre controversele de la JO de la Paris: „Dacă nu punem piciorul în prag, vor răsturna lumea!”

Orban a vorbit însă şi despre controversele apărute la JO şi ceremonia de deschidere care a stârnit indignare. Acesta a subliniat că „tot ceea ce este important pentru noi se află sub un asediu total”.

„Identitatea naţională, fără de care lumea nu are sens pentru un maghiar, este sub atacuri şi insulte fără precedent. Ceea ce înainte putea părea naţionalism, astăzi este o chestiune existenţială precum pâinea”, a subliniat premierul. „Dacă nu punem piciorul în prag, vor răsturna lumea în care se poate trăi o viaţă demnă de om, unde femeia este femeie, francezul este francez, maghiarul este maghiar, iar americanul este american”.

Premierul Ungariei a mărturisit că spera la opt medalii de aur, dar consideră că şi cele şase obţinute reprezintă un rezultat demn de apreciat. Viktor Orbán a menţionat că, ţinând cont de situaţia actuală, se poate spune că Ungaria s-a descurcat bine şi îşi menţine poziţia. „Dacă privim dinspre viitor şi folosim această Olimpiadă pentru a înţelege cum să abordăm următoarele, ceea ce ştim acum este insuficient şi duce doar la o retrogradare continuă”, a adăugat el.

Citându-l pe scrimerul Áron Szilágyi, premierul a subliniat că ceea ce este suficient astăzi va fi insuficient mâine. „Sportul nu este matematică”, a explicat şeful guvernului de la Budapesta, adăugând: „Nu putem aştepta succesele în sport la fel cum se aşteptau indicatorii de producţie în socialism”. Cu toate acestea, politicianul a subliniat că locul maghiarilor este în primele 10 locuri. „La fiecare Olimpiadă trebuie să fim în primele 10 şi, privind istoria olimpiadelor, tot în primele zece. Nu merită să ne propunem un obiectiv mai slab”, a accentuat Viktor Orbán.

Acesta a vorbit şi despre medaliile de aur ratate la lupte, caiac-canoe, nataţie şi scrimă. „În aceste sporturi am avut, de obicei, genii remarcabile: la scrimă pe Áron Szilágyi, la caiac-canoe, recent, Danuta Kozák, la nataţie pe Katinka Hosszú. În prezent, nu avem sportivi care să aducă două sau chiar trei medalii de aur, ceea ce s-ar fi putut adăuga semnificativ la palmaresul nostru de medalii”, a adăugat Viktor Orbán.

Afla mai multe despre: viktor orbanjocurile olimpiceparis 

viewscnt
Articole similare