Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vinicius denunţă din nou incidentele rasiste de pe stadioanele din Spania: ”LaLiga continuă să nu facă nimic!”

Vinicius denunţă din nou incidentele rasiste de pe stadioanele din Spania: ”LaLiga continuă să nu facă nimic!”

Real Madrid

Comentarii

Atacantul brazilian al echipei Real Madrid, Vinicius, a denunţat încă o dată incidentele rasiste de pe stadioanele spaniole şi lipsa de reacţie a ligii spaniole, care „continuă să nu facă nimic”, relatează lefigaro.fr.

”LaLiga continuă să nu facă nimic!”

”Rasiştii continuă să meargă pe stadioane şi să vădă cel mai bun club din lume, iar LaLiga continuă să nu facă nimic (…) Voi ţine capul sus şi voi sărbători victoriile mele şi ale lui Real Madrid. La final, (oricum) e vina mea”, a afirmat internaţionalul brazilian într-un story postat pe contul său de Instagram.

În diverse videoclipuri postate pe reţelele de socializare şi strânse de presa spaniolă, publicul stadionului José-Zorrila din Valladolid poate fi auzit proferând insulte rasiste vineri în timpul meciului câştigat cu 2-0 de Real Madrid, în cadrul celei de-a 15-a etape din LaLiga. ”În ceea ce priveşte evenimentele petrecute vineri, LaLiga continuă să investigheze şi a depistat în videoclipurile postate pe reţelele de socializare insulte rasiste din partea câtorva persoane (nu grupuri), care vor face obiectul plângerilor, ca şi în cazurile anterioare”, a declarat un purtător de cuvânt al LaLiga pentru AFP.

La începutul lunii decembrie, justiţia spaniolă a clasat o anchetă privind insulte rasiste proferate de anumiţi suporteri ai Atlético Madrid, în septembrie, împotriva lui Vinicius. Chiar dacă scandările au fost „neplăcute, nepotrivite şi lipsite de respect”, ele au fost rostite în contextul „unui meci de fotbal de maximă rivalitate, însoţit de alte aluzii batjocoritoare”, şi-a justificat parchetul decizia.

”Scandările nu au fost reproduse de mai mult de două ori şi (...) au durat câteva secunde”, a adăugat Parchetul. De asemenea, autorii insultelor „nu au putut fi identificaţi”, potrivit procuraturii.

Cu cinci zile mai devreme, suporterii scandaseră „Eşti o maimuţă, Vinicius, eşti o maimuţă” înainte şi în timpul derbiului dintre Atlético şi Real Madrid (2-1). Diverse obiecte, inclusiv brichete, au fost, de asemenea, aruncate către jucător şi colegul său brazilian Rodrygo.

Afla mai multe despre: real madrid-vinicius-la liga 

viewscnt
Articole similare