Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vladimir Putin, trădat de apropiaţii săi? Dezvăluiri din interior: ”Am vorbit personal cu ei”. Ce se întâmplă în anturajul preşedintelui Rusiei

Vladimir Putin, trădat de apropiaţii săi? Dezvăluiri din interior: ”Am vorbit personal cu ei”. Ce se întâmplă în anturajul preşedintelui Rusieigalerie foto

Diverse

Comentarii

Oleg Tinkov, miliardarul rus care l-a criticat în termeni duri pe Vladimir Putin, a dezvăluit ce se întâmplă cu oligarhii din jurul preşedintelui Rusiei.

Oligarhii din jurul lui Vladimir Putin au fost printre primii loviţi de sancţiunile impuse de ţările democratice, după ce Rusia a declanşat războiul din Ucraina.

Cu toate acestea, foarte puţini dintre ei au criticat decizia lui Vladimir Putin. Printre vocile cele mai critice este cea a lui Oleg Tinkov, miliardar care este plecat din Rusia şi care a critica încă din prima zi, în termeni foarte duri, războiul din Ucraina.

Acum, omul de afaceri spune că a vorbit cu foarte mulţi dintre oligarhii din jurul lui Vladimir Putin şi aceştia i-au făcut câteva mărturisiri care sunt în contradicţie cu poziţia lor.

Vladimir Putin, trădat de oligarhii săi? Tinkov: ”Sunt împotriva războiului, am vorbit cu ei”

După căderea URSS, în Rusia au apărut o mulţime de personaje care s-au îmbogăţit din relaţiile mai mult sau mai puţin transparente pe care le-au avut cu statul.

Mulţi dintre ei au avut de câştigat din relaţia cu Vladimir Putin şi şi-au ridicat adevărate imperii, evaluate la miliarde de euro. De asemenea, foarte mulţi dintre apropiaţii lui Putin şi-au extins averile în Occident.

Războiul cu Ucraina le-a şubrezit însă averile. Uniunea Europeană, Marea Britanie şi SUA au decis să îngheţe averile oligarhilor apropiaţi de Vladimir Putin, în speranţa că aceştia îl vor convinge în cele din urmă pe preşedintele Rusiei să-şi retragă armata din Ucraina.

Pe lista celor sancţionaţi este şi Oleg Tinkov, fondatorul imperiului Tinkoff şi al băncii cu acelaşi nume. Însă relaţiile acestuia cu Vladimir Putin şi cu apropiaţii săi sunt critice.

Rămas în Occident unde s-a tratat de leucemie, în 2019, Oleg Tinkov a atacat în termeni periculoşi pentru el decizia lui Vladimir Putin de a ataca Ucraina. La scurt timp, Tinkov spune că a fost obligat de administraţia de la Kremlin să-şi vândă pachetul de 35% din acţiunile pe care le mai avea la banca Tinkoff.

Acum, Tinkov susţine că foarte mulţi dintre oamenii de afaceri din Rusia sunt de acord cu ideile sale şi sunt împotriva războiului, dar le este teamă să vorbească. Mai ales că, în ultima vreme, au existat tot mai multe cazuri de sinucideri suspecte în cazul unor apropiaţi ai lui Vladimir Putin:

”(n.r. întrebat de ce tac cei mai mulţi afacerişti ruşi) În primul rând, cred că 100% dintre ei sunt de acord cu mine. Din TOP 20 Forbes am vorbit personal cu 15 dintre ei. Toată lumea mă susţine. Adică, să înţelegeţi, consensul este complet.

(Au spus că sunt împotriva operaţiunii speciale?) Cu siguranţă [...] Jumătate din ei caută justificări. Celalaltă jumătate spune: ”ce depinde de noi, ei bine, vom declara, vom pierde această afacere, o vor lua (n.r. apropiaţii lui Putin), dar ce-am realizat cu asta?”

Aceasta este alegerea lor, nu pot să-i condamn. Îi condamn, dar nu profund.

(De ce tace Sergey Galitsky, patronul lui Krasnoadar) L-am întrebat de ce tace. Răspunsul despre care v-am spus este că toţi au un ”copil” (n.r. o companie pe care a înfiinţat-o şi a dezvoltat-o).

I-am spus: ”Poţi să vinzi şi ai banii acolo. Krasnodar (n.r. echipa de fotbal) ţi se va lua, stadionul l-ai construit oricum, ai făcut un parc pentru oameni...” Nu ştiu, fiecare cu ale lui.

Cum pot să-l condamn pe Galitsky? Dar ar fi mai bine să vorbească. Pentru că el, ca şi mine, este un fel de model. Suntem doar doi în Rusia... Hai, ca să înţelegem, în Rusia sunt doar două companii care s-au construit de la zero, care n-au existat în Uniunea Sovietică, dar care au ajuns la un profit net de un miliard de dolari pe an.  Acestea sunt Magnit şi Tinkoff.

Şi suntem modele pentru tiner. Dacă Sergey şi-ar arăta poziţia, ar fi cool. Dar nu-l învinovăţesc”, a declarat Oleg Tinkov, citat de sports.ru.  

Fost patron al echipei de ciclism Tinkoff Credit Systems, Oleg Tinkov este considerat unul dintre puţini antreprenori ruşi care şi-au construit singuri averea, fără să beneficieze de ajutorul cunoştinţelor de la Kremlin.

În noiembrie 2021, averea lui Tinkov era estimată la 8,2 miliarde de dolari. După începutul războiului, averea acestuia mai valora aproximativ 800 de milioane de dolari.

Afla mai multe despre: vladimir putin 

viewscnt
Articole similare