Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vor fi alegeri anticipate şi la LPF. Cum a explicat decizia Gino Iorgulescu şi ce a spus despre un nou mandat: "Eu candidez din nou"

Vor fi alegeri anticipate şi la LPF. Cum a explicat decizia Gino Iorgulescu şi ce a spus despre un nou mandat: "Eu candidez din nou"

LPF

Comentarii

La doar o săptămână de la alegerile FRF, unde Răzvan Burleanu a câştigat cel de-al treilea mandat de preşedinte, fiind şi singurul candidat, LPF a anunţat şi ea că va avea alegeri anticipate.

"Anunţ că am luat hotărârea ca noi să punem alegerile pe 24 mai şi să se înceapă un nou campionat cu preşedinţi la LPF şi la FRF. Da, candidez din nou. Noi trebuia să facem alegeri în septembrie. Dar acum vor fi într-o lună" , a declarat Gino Iorgulescu.

"Situaţia fotbalului românesc trebuie să o raportaţi la România. Statutul a fost pe site-ul LPF, însă din statistica avută la departamentul IT, am vrut să vedem de câte ori a fost accesat. Statutul a fost comunicat participanţilor din Liga 1, iar condiţiile de candidatură sunt specificate acolo.

Studii superioare cu diplomă de licenţă, de a nu avea condamnări şi de a avea o propunere din partea unui club aflat în competiţie. Acestea sunt condiţiile de participare la candidatură" , a spus Justin Ştefan, secretarul general al LPF.

  • Gino Iorgulescu este preşedintele LPF din 14 noiembrie 2013

Iorgulescu a făcut carieră ca jucător la Sportul Studenţesc, dar a mai evoluat şi la Dunărea Giurgiu şi la Progresul. După retragere, el a activat ca antrenor secund la echipa naţională, în mandatele selecţionerilor Mircea Rădulescu şi Cornel Dinu, apoi a fost mai mulţi ani preşedintele FC Naţional, fostă Progresul.

Gino Iorgulescu este în funcţia de preşedinte al LPF din 14 noiembrie 2013, când l-a învins la alegeri pe Dumitru Dragomir, cu 11 voturi la 7. Dragomir conducea LPF de 17 ani. Însă, cu o zi înaintea alegerilor, o întrunire a unor politicieni, între care premierul de atunci Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea, cu zece conducători ai unor cluburi din Liga I a pus capăt mandatului lui Dumitru Dragomir.

Afla mai multe despre: gino iorgulescu 

viewscnt
Articole similare