Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

West Ham, "extraterestra" din grupă! Anderlecht a vândut în Premier League, Silkeborg e debutantă. Cine sunt adversarele FCSB din Conference League

West Ham, "extraterestra" din grupă! Anderlecht a vândut în Premier League, Silkeborg e debutantă. Cine sunt adversarele FCSB din Conference Leaguegalerie foto
Comentarii

Sorţii au trimis-o pe FCSB în grupa B a Conference League, alături de West Ham, Anderlecht şi Silkeborg, la prima participare în grupele unei competiţii europene după cinci ani de pauză.

La tragerea la sorţi care a avut loc la Istanbul, în Turcia, FCSB a fost repartizată în grupa B, cu West Ham, unul dintre cei mai puternici adversari posibili, Anderlecht şi Silkeborg. FCSB se află la prima participare în grupele unei competiţii europene după cinci ani, ultima oară (2018) ajungând până în 16-imile de finală din Europa League.

West Ham, "extraterestra" din grupă! Anderlecht a vândut în Premier League, Silkeborg e debutantă. Cine sunt adversarele FCSB din Conference League

West Ham - 397,5 milioane de euro valoarea lotului

FCSB a nimerit unul dintre cei mai puternici adversari de la tragerea la sorţi în grupă, West Ham, care n-are însă amintiri plăcute cu echipele româneşti. La ultimele două întâlniri directe cu Astra, "Ciocănarii" au fost eliminaţi de echipa condusă atunci de Marius Şumudică.

West Ham are un lot cotat la o valoarea totală de 397,5 milioane de euro şi e una dintre echipele bune din Premier League, care sezonul trecut a ajuns până în semifinalele Europa League. Englezii au transferat, în această vară, de 140 de milioane de euro, de la PSG, Chelsea sau Sassuolo.

Cel mai bine cotat jucător din lotul lui David Moyes este Declan Rice (80 de milioane de euro), mijlocaşul şi căpitanul echipei de pe stadionul Olimpic din Londra. West Ham a cheltuit 21 de milioane de euro pentru a-i lua pe Alphonse Areola şi Thilo Kehrer de la PSG, dar şi pe Gianluca Scamacca, pentru care au plătit 36 de milioane de euro.

Sezonul trecut, West Ham s-a calificat până în semifinalele Europa League, după ce ieşit dintr-o grupă cu Dinamo Zagreb, Rapid Viena şi Genk, pe care a terminat-o pe primul loc. A eliminat apoi pe Sevilla, Lyon şi au fost eliminaţi de Eintracht, câştigătoarea trofeului. În actuala stagiune, echipa lui David Moyes nu stă bine deloc: 3 înfrângeri din 3 meciuri, pe ultimul loc în Premier League.

Anderlecht - 88,8 milioane de euro valoarea lotului

FCSB şi Anderlecht se cunosc foarte bine, după ce au făcut afaceri împreună în 2015 şi 2016, când FCSB i-a cedat în Belgia pe Alexandru Chipiu (1,6 milioane de euro) şi Nicolae Stanciu (10 milioane de euro). În toamna lui 2022, Anderlecht şi FCSB vor da piept în grupele Conference League, iar belgienii au la dispoziţie un lot cotat la 88,8 milioane de euro.

Anderlecht are jucători împrumutaţi de la Wolves şi Inter, pe Fabio Silva şi Sebastiano Esposito (ambii 20 de ani). Cei mai bine cotaţi fotbalişti din lotul belgienilor sunt puştii Fabio Silva (15 milioane de euro) şi Yari Verschaeren (13 milioane de euro).

Anderlecht are un lot foarte tânăr, cu o medie de vârstă de 22,8 ani, iar în această vară a trimis un fotbalist la Manchester City, în Premier League. Formaţia de pe "Constant Vanden Stock" l-a vândut pe fundaşul stânga Sergio Gomez (21 de ani) în Premier League în schimbul a 10 milioane de euro.

Sezonul trecut din Europa, Anderlecht s-a oprit în play-off-ul Conference League. În turul trei au eliminat pe Laci (5-1 la general), echipă care a scos-o pe U Craiova de pe drumul european. În play-off, Anderlecht a fost eliminată de Vitesse, scor 5-4 la general. În actuala stagiune, belgienii sunt pe locul patru în clasamentul din campionat, cu nouă puncte după patru meciuri.

Silkeborg - 11,8 milioane de euro valoarea lotului

Pe hârtie, danezii de la Silkeborg par cel mai accesibil adversar din grupa în care au trimis-o sorţii pe FCSB. La fel ca şi Anderlecht, Silkeborg are un lot tânăr, cu o medie de vârstă de 23,5 ani, iar cel mai bine cotat jucător al danezilor este puştiul Sebastian Jorgensen (22 de ani), cu o cotă de piaţă de două milioane de euro.

În afara a trei jucători, Silkeborg are în lot doar jucători danezi şi nu a cheltuit prea mult pe transferuri în această vară. A plătit doar 200.000 de euro în schimbul atacantului Tonni Adamsen, pe care l-au luat de la FC Helsingor. La capitolul plecări, Silkeborg a încasat 3 milioane de euro în schimbul fundaşului dreapta Rasmus Carstensen, vândut la Genk.

Silkeborg nu a participat în niciuna dintre competiţiile sezonului european trecut, iar în actuala stagiune au ajuns în grupele Conference League după ce au fost eliminaţi de Helsinki în play-off-ul din Europa League. Silkeborg e la prima participare într-o grupă european în istorie, iar ultima participare în preliminarii a avut loc în sezonul 2001/2022, în Cupa UEFA. Silkeborg e lider în clasamentul din Danermarca în acest sezon, cu 13 puncte după şase meciuri.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: west hamanderlechtsilkeborgfcsbadversariconference leagueprezentare 

viewscnt
Articole similare