Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Xavi, program spartan pentru fotbaliştii Barcelonei! Ce sunt obligaţi să facă Lewandowski şi compania

Xavi, program spartan pentru fotbaliştii Barcelonei! Ce sunt obligaţi să facă Lewandowski şi compania

FC Barcelona

Comentarii

Xavi (42 de ani), antrenorul Barcelonei, a impus un program spartan pentru fotbaliştii pe care-i pregăteşte. Presa din Spania a aflat "secretul" lui Xavi pentru care nu există accidentări musculare în acest start de sezon la FC Barcelona.

Barcelona are un start aproape perfect de sezon. O înfrângere, cu Bayern (0-2), şi un egal, cu Rayo Vallecano (0-0), sunt singurele sincope ale catalanilor. De asemenea, Barcelona nu are parte de accidentări, aşa cum obişnuia în trecutul nu foarte îndepărtat.

Xavi, program spartan pentru fotbaliştii Barcelonei! Ce sunt obligaţi să facă Lewandowski şi compania

Potrivit catalanilor de la Esport 3, lipsa accidentărilor musculare la Barcelona, în acest început de sezon, se datorează unui program spartan, foarte bine pus la punct, pe care Xavi l-a impus de când a preluat banca tehnică a formaţiei de pe Camp Nou.

Doctorul Ricard Pruna, pe care Xavi l-a readus pe Camp Nou de la Al Sharjah - echipa lui Cosmin Olăroiu -, preparatorul fizic, Evan Torres, şi fizioterapeutul Carlos Noguera se ocupă foarte bine ca jucătorii să nu sufere accidentări. În trecut, clubul avea la dispoziţie doar patru fizioterapeuţi, iar Xavi a mai venit cu încă trei.

În plus, acum, jucătorii îşi petrec toată ziua la baza pregătire a clubului. Jucătorii ajung la ora 09:00, cu o oră înainte de antrenament, au micul de jun, se pregătesc de antrenament, apoi urmează şedinţa de pregătire propriu zisă. După antrenament, Xavi le-a cerut jucătorilor să lucreze în sală.

În zilele în care nu au meci, jucătorii pleacă de la club la ora 16:00, iar în zilele cu meciuri jucătorii servesc cina împreună.

Înainte de exerciţiile fizice, jucătorii efectuează o sesiune de refacere cu preparatorii fizic. În caz de vreun semn de discomfort la orice jucător, preparatorul îl trimite la doctorul Ricard Pruna, care îi transmite lui Xavi să-l scoată din antrenament.

În plus, Xavi le-a impus jucătorilor să nu folosească telefoanele mobile în zilele de meci. De la începutul sezonului au existat doar două accidentări importante, dar nu de ordin muscular. Ferran Torres, care a avut o fractură minora, şi Pierre-Emerick Aubameyang, care între timp a plecat la Chelsea.

Afla mai multe despre: barcelonaxaviprogramjucatoriaccidentari 

viewscnt
Articole similare