Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Yan Bingtao este noul campion la Masters după ce a reuşit o nouă surpriză şi l-a învins pe John Higgins

Yan Bingtao este noul campion la Masters după ce a reuşit o nouă surpriză şi l-a învins pe John Higgins

Sporturi

Comentarii

Bingtao a trecut de Neil Robertson, Stephen Maguire şi Stuart Bingham, campion la Masters în 2020, câştigând cu toţi în joc decisiv.

În vârstă de numai 20 de ani, chinezul Yan Bingtao este noul campion la Masters după o finală câştigată cu 10-8 în faţa mult mai experimentatului său adversar, John Higgins.

Este una dintre cele mai mai surprize din ultimii ani în snooker. Prin victoria cu Higgins, Yan Bingtao a reuşit în numai o săptămână să învingă 3 campioni mondiali la debutul său la Masters. Chinezul devine cel mai tânăr jucător care câştigă turneul după Ronnie O'Sullivan, care a câştigat la 19 ani în 1995. Este a doua oară când un chinez se impune la Masters după Ding Junhui în urmă cu 10 ani.

Bingtao a trecut de Neil Robertson, Stephen Maguire şi Stuart Bingham, campion la Masters în 2020, câştigând cu toţi în joc decisiv. În finală, Higgins a condus la pauză cu 5-3 însă la final, Bingtao a fost cel care s-a impus cu 10-8 câştigând ultimele două frame-uri ale partidei când scorul era egal, 8-8. Doar două break-uri de peste 100 de puncte au fost reuşite în finală, câte unul de fiecare.

Articol postat de ANDREI BADEA

Afla mai multe despre: snooker 

viewscnt
Articole similare