Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Zinedine Zidane şi cel mai bun prieten al său din fotbal. Povestea neştiută a antrenorului de la Real Madrid

Zinedine Zidane şi cel mai bun prieten al său din fotbal. Povestea neştiută a antrenorului de la Real Madrid
Comentarii

În 2014 când a devenit antrenor principal la Real Madrid B, Zinedine Zidane a cerut un singur nume ca secund: David Bettoni.

Relaţia de prietenie dintre Zizou si David este una strânsă, încă din urmă cu 30 de ani. Cei doi  au devenit buni prieteni din vremea junioratului de la AS Cannes. Amândoi evoluau pentru echipa a doua, dar prietenia nu a început pe teren. Bettoni a semnat cu cei de la Cannes, la 2 ani distanţă după ce Zidane deja era în curtea clubului. Deşi mai mare în vârstă, Bettoni a făcut mai târziu cunoştiinţă cu ce înseamnă fotbalul profesionist.

Antrenamentele grele propuse la nivelul juvenil îl oboseau pe David, iar experimentatul Luis Fernandez i-a spus acestuia ca după fiecare antrenament să ţină picioarele în apă rece. Însa nu fiecare cameră a centrului de la Cannes era dotată cu o aparatură specială. Zidane stătea singur în cameră, astfel că lui Bettoni i se recomandă să schimbe camera şi să se mute alături de Zizou. Din prima seară cei doi s-au înţeles perfect în modul în care vedeau fotbalul şi mai mult decât atât, cei doi aveau cam aceaşi poveste de viaţă. Plecaţi de la vârste fragede din familie pentru visul de a deveni fotbalist. Cei doi au evoluat împreună doar un singur sezon. Bettoni mijlocaş central defensiv, Zidane mijlocaş ofensiv.

Chiar dacă David Bettoni nu a reuşit să se impună la nivel înalt şi mai mult a fost jucător de Ligue 2, în timp ce Zidane a ajuns cel mai bun fotbalist din lume şi chiar din istorie, cei doi au rămas apropiaţi. Fiecare vacanţă o petrec împreună cu familliile încă din 1991 şi până în prezent.

Zidane îl consideră şi acum important pentru ce a reuşit în cariera de jucător. Sfaturile lui Bettoni şi modul în care acesta a ştiut să îl ţină departe de ieşirile nocturne cu ceilalţi coechipieri a contat enorm. Ca şi antrenor secund, Bettoni este responsabilul cu fazele fixe, isr presa franceză spune că acesta a fost şi omul care l-a convins pe Zidane să aibă încredere deplină în Casemiro.

Articol redactat de Mihai Dolinschi                                                                                                                                                                                   

Afla mai multe despre: zinedine zidane 

viewscnt
Articole similare