Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

11 cluburi de fotbal din România au primit interdicţie la transferuri

11 cluburi de fotbal din România au primit interdicţie la transferurigalerie foto

Ponturi pariuri

Comentarii

FIFA a lansat recent o platformă pe care se regăsesc toate cluburile care au interdicţie la înregistrarea unor noi jucători, din cauza datoriilor. Pe lista grupărilor cu interdicţie la transferuri erau şi 11 entităţi sportive din România, dintre care una din SuperLigă, două din Liga a 2-a şi opt care nu mai există sau nu mai au echipe de seniori.

„Obiectivul principal al acestui nou instrument este de a oferi părţilor interesate, inclusiv jucătorilor şi cluburilor, precum şi publicului larg, o privire de ansamblu asupra tuturor grupărilor care nu au în prezent dreptul să legitimeze noi jucători.

Pe baza cadrului legal al FIFA, o interdicţie de înregistrare este una dintre potenţialele măsuri disciplinare care pot fi impuse. Odată ce a fost impusă o asemenea interdicţie, clubul în cauză va fi împiedicat să înregistreze noi jucători, fie la nivel naţional, fie la nivel internaţional, la nivel de amator sau de profesionişti pe toată durata măsurii.

Prin urmare, clubul va putea să înregistreze noi jucători din nou numai după ce a executat interdicţia în întregime sau în cazul în care interdicţia este ridicată de administraţia FIFA”, s-a arătat într-un comunicat de presă remis de forul fotbalistic continental.

FC Hermannstadt şi Chindia au plătit

FC Hermannstadt era cel mai sonor nume din ţara noastră de pe lista afişată în momentul lansării platformei. Clubul sibian nu i-a putut legitima pe fundaşul stânga Opruţ şi pe atacantul N’Goma înaintea meciului cu U Cluj (1-2), din cauza unei datorii vechi de patru ani către o agenţie de impresariat italiană. Între timp, litigiul a fost stins, iar clubul condus de Dani Coman îi poate folosi pe cei doi în etapa a 23-a. Este o informaţie preţioasă pentru cei care dau ponturi pariuri.

Un alt club din România care a fost pus iniţial pe lista celor cu interdicţie la transferuri, dar care şi-a achitat apoi datoria, este Chindia Târgovişte (Liga a 2-a).  FIFA a ridicat interdicţia la transferuri în cazul Chindiei Târgovişte, după ce s-a confirmat plata restanţei către fostul jucător Rassambek Akhmatov, în cuantum de aproximativ 22.000 de euro.

În toamna anului trecut, Viitorul Pandurii (Liga a 2-a) a fost înştiinţat că are interdicţie la transferuri şi că trebuie să-i achite lui Felipe Acosta aproximativ 40.000 de euro, reprezentând salariile sale din ultimul an şi jumătate din contractul cu clubul şi cheltuielile medicale. Deocamdată, datoria nu a fost achitată, deci gorjenii nu pot înregistra, deocamdată, jucători noi. Oficialii Viitorului au declarat că vor plăti banii în curând.

Aşa cum spunea, opt cluburi din România care figurează cu interdicţie la transferuri nici măcar nu mai au pentru ce să înregistreze noi achiziţii, întrucât nu mai au echipe de seniori. Este vorba despre ACS Poli Timişoara, Academica Clinceni, FC Braşov, ASA Târgu Mureş, Astra Giurgiu, SC Bacău, Gaz Metan Mediaş şi Pandurii Târgu Jiu.

Şi Rapidul are datorii

La finalul anului trecut, s-a spus că Rapid Bucureşti (SuperLiga) va primi interdicţie transferuri pentru o datorie de aproximativ 600.000 de euro faţă de Milos Pavlovic. Sârbul a câştigat la TAS procesul cu giuleştenii, dar Victor Angelescu, unul dintre acţionari, a dat asigurări că datoria va fi plătită în timp util. Rapidul a avut interdicţie în primăvara anului trecut, din cauza datoriei de 92.000 de euro faţă de un alt sârb, Nemanja Milisavjevic.

„Mergem mai departe. Cum i-am plătit pe ceilalţi, îl vom plăti şi pe el. Această decizie nu influenţează în niciun fel lotul”, a spus Victor Angelescu, după apariţia ştirii despre procesul pierdut cu Pavlovic.

Afla mai multe despre: cluburi de fotbal din româniafifaponturi pariuri 

viewscnt
Articole similare