You are here:

"Acum 2-3 ani eram la Mioveni". Mihai Lixandru are o singură dorinţă înaintea duelului cu Sparta Praga: "Ar fi un vis pentru mine"

"Acum 2-3 ani eram la Mioveni". Mihai Lixandru are o singură dorinţă înaintea duelului cu Sparta Praga: "Ar fi un vis pentru mine"

FCSB

Comentarii

Mihai Lixandru, unul dintre jucătorii de bază de la FCSB, a vorbit despre importanţa partidei "roş-albaştrilor" împotriva campioanei Cehiei, Sparta Praga.

FCSB poate reveni în elita fotbalului european în această vară. Campioana României mai are un pas până în play-off-ul UEFA Champions League. Echipa antrenată de Elias Charalambous este obligată să o învingă pe Sparta Praga pentru a-şi continua parcursul în preliminariile Ligii Campionilor. În partida tur, disputată la Praga, cele două echipe au remizat cu scorul de 1-1. 

Mihai Lixandru, unul dintre fotbaliştii care au avut parte de o ascensiune importantă în sezonul trecut, a vorbit despre valoarea adversarilor de la Sparta Praga, cât şi despre importanţa unui grup unit, calitate pe care a evidenţiat-o în rândul colegilor săi.

"Suntem conştienţi de valoarea echipei adverse, de valoarea lotului şi experienţa în cupele europene, dar după meciul tur sincer avem încredere şi suntem siguri că putem să trecem mai departe.

Sunt sigur că tot ei pleacă cu prima şansă din punct de vedere al lotului pentru că au un lot mai valoros şi au experienţă în cupele europene. Noi putem trece mai departe pentru că suntem un grup bun şi pentru că jucam acasă cu suporteri extraordinari.", a declarat Lixandru, în cadrul unei conferinţe de presă.

Lixandru şi-a amintit de partida dintre cele două echipe disputată în urmă cu opt ani. Actualul mijlocaş al celor de la FCSB şi-a amintit de vremurile în care Mihai Pintilii, om important din staff-ul campioanei României, se afla pe teren alături de Nicolae Stanciu, unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria recentă a formaţiei "roş-albastre".

Mihai Lixandru: "Urmăream toate meciurile, eram un copil care visa să ajungă aici"

"Eram acasă şi mă uitam la meci, urmăream toate meciurile din perioada aia, eram un copil care visa să ajungă aici, îl urmăream pe Pinti (n.r. Mihai Pintilii), atunci era jucător, golul lui Stânciu, au fost nişte momente foarte frumoase pentru ei şi sper să le trăim şi pe ale noastre, mâine.", a continuat Lixandru.

Lixandru speră să audă imnul Ligii Campionilor la partidele din play-off, în condiţiile în care play-off-ul reprezintă ultima treaptă până la calificarea în fazele principale ale competiţiei. Fotbalistul în vârstă de 23 de ani şi-a amintit de perioadele petrecute sub formă de împrumut la echipe precum Gaz Metan Mediaş şi CS Mioveni.

"Sincer chiar l-am întrebat pe Chiri (n.r. Vlad Chiricheş) treaba asta şi mi-a spus că se vă canta imnul dacă trecem în play-off, chiar ar fi un vis pentru mine, la un meci de-al meu să se cante imnul Champions League. Acum 2-3 ani eram într-o situaţie mult mai grea, nici nu visam să fiu aici într-un timp atât de scurt. Eram la Mioveni, la Mediaş, situaţii mult mai grele îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că trăiesc şi pentru momentele astea.", a mai spus Lixandru.

Afla mai multe despre: fcsbmihai lixandrusparta pragauefa champions league 

viewscnt
Articole similare