Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV

Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV

Special

Comentarii

Componentul Generaţiei de Aur, Florin Răducioiu, a vorbit despre un moment de pe urma căruia a avut "de tras foarte mult", după cum recunoaşte. Acuzat că a uitat limba română odată cu transferul în Italia, fostul atacant a explicat ce s-a întâmplat, în perioada în care activa.

Florin Răducioiu spune ce s-a întâmplat, de fapt, când a fost acuzat că a uitat limba română doar după câteva luni petrecute în Italia

Florin Răducioiu a fost al treilea invitat al emisiunii "Întrebaţi şi voi", de pe canalul de YouTube al Orange Sport. El a vorbit despre perioada petrecută la AC Milan, în sezonul 1993-1994, când a câştigat şi UEFA Champions League, iar Răducioiu a recunoscut şi de ce nu antrenează

Fostul tricolor n-a evitat o întrebare dificilă din partea unui fan, care a reamintit un episod din trecut: "De ce ai folosit acel discurs bilingv în interviul din aeroport venind la selecţionata României, după doar câteva luni petrecute în Italia?"

În anii '90, reporterii italieni i-au spus să traducă în română "Buon Natale", iar răspunsul a fost "Crăciun bun". Explicaţia a venit la "Întrebaţi şi voi". 

"(n.r. - râde) Nu mi-am dat seama. De fapt, povestea începe la finala Cupei Campionilor, pe care Televiziunea Română a transmis-o. Eram cu nea Ovidiu Ioaniţoaia şi m-a invitat să comentez puţin acea finală. Era Steaua Roşie Belgrad cu Marseille şi acolo nu mi-am dat seama când am început să folosesc cuvinte în italiană, fără să-mi dau seama, şi cu un accent, evident, ciudat. 

Evident că lumea a rămas şocată de accent şi probabil că am introdus, fără să-mi dau seama, nişte cuvinte în italiană. Nu am făcut-o intenţionat, eram foarte tânăr şi nu-mi dădeam seama, iar presa de atunci m-a distrus, m-a taxat, că am uitat de unde am plecat, te-ai emancipat. 

Am avut de tras foarte mult, dar acum o primesc ca pe o chestie foarte simpatică, iar în aceşti ani am încercat să ironizez în multe emisiuni, în spoturile publicitare pe care le-am făcut. Nu am vrut să jignesc pe nimeni, a fost o chestie spontană", a spus degajat Florin Răducioiu, semn că a trecut peste reacţiile dure pe care le-a primit la acel moment. 

Afla mai multe despre: florin raducioiuflorin raducioiu limba romanaflorin raducioiu intrebati si voi 

viewscnt
Articole similare