Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Afaceristul cu o avere de 500 de mil. €, aşteptat în fotbalul românesc! O echipă de tradiţie încearcă să îl ”ademenească” şi să devină o forţă cu ajutorul său

Afaceristul cu o avere de 500 de mil. €, aşteptat în fotbalul românesc! O echipă de tradiţie încearcă să îl ”ademenească” şi să devină o forţă cu ajutorul său

Fotbal intern

Comentarii

Companiile deţinute de Dorinel Umbrărescu (61 de ani), UMB Spedition şi Tehnostrade, formează consorţiul care este cel mai mare constructor de autostrăzi şi infrastructură rutieră din România, omul de afaceri fiind cunoscut ca ”Regele Asfaltului” în diferite cercuri. Cu o avere estimată la 500 de milioane de euro, acesta este aşteptat în fotbalul românesc.

În 2022, UMB Spedition a avut o cifră de afaceri de 1,3 miliarde de lei, fiind lider de piaţă în România în domeniul construcţiilor.

Averea estimată a patronului Dorinel Umbrărescu a tot crescut în ultimii ani, de la 900 de milioane de lei în 2015, la 2,5 milioane de lei în prezent, conform sport.ro.

Oficial, această sumă l-ar face mai avut decât orice patron din fotbalul românesc, deşi, potrivit lui Dumitru Dragomir, Becali ar avea o avere de cel puţin trei ori mai mare.

Că este multimilionar, miliardar sau altceva, e mai puţin important. Ce este cel mai important este faptul că Umbrărescu are capacitatea de a investi sume importante în orice proiect doreşte.

Din această cauză, conform sursei citate, mai multe echipe din România s-ar lupta pentru a îl aduce pe ”Regele Asfaltului” alături de ele.

Ambele companii de mare succes ale lui Umbrărescu au sediul la Bacău, iar omul de afaceri are o legătură cu zona, astfel că proiectele care îi sunt propuse provin chiar din zona Moldovei.

Neinteresat să preia vreo echipă, afaceristul ar putea fi în schimb tentat să încheie un contract de sponsorizare cu un club din România şi are mai multe propuneri pe masă.

Cea mai importantă dintre acestea vine chiar de la echipa-fanion a regiunii, Poli Iaşi, care îşi propune să revină cât mai repede în primul eşalon, dar are nevoie de investiţii în acest sens.

Aflată în cărţi pentru promovare, formaţia pregătită de Leo Grozavu speră că îl poate ”ademeni” pe Umbărescu să ajute echipa să devină o forţă a Superligii.

Pe lângă cei de la Iaşi, cele trei formaţii din Bacău, CSM, Aerostar şi Dinamo, toate aflate în al treilea eşalon, se luptă pentru un contract de sponsorizare cu firmele lui Umbrărescu.

”Regele Asfaltului” urmează să demareze unul dintre cele mai importante proiecte ale firmelor sale de până acum, Autostrada Moldovei (A7), pentru care a câştigat deja licitaţia.

Afla mai multe despre: dorinel umbrărescu 

viewscnt
Articole similare