You are here:

Afirmaţie controversată. Preşedintele CNCD susţine că Gică Hagi i-a vânat postul lui Ladislau Boloni: ”Trebuia făcut loc pentru alt antrenor”

Afirmaţie controversată. Preşedintele CNCD susţine că Gică Hagi i-a vânat postul lui Ladislau Boloni: ”Trebuia făcut loc pentru alt antrenor”

Special

Comentarii

Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, susţine că motivul pentru care Ladislau Boloni a plecat în 2001 de la naţionala României a fost pentru că ”trebuia făcut loc pe banca României pentru un alt antrenor”. Referirea este făcută la Gică Hagi.

În vara lui 2001, Ladislau Boloni a lăsat naţionala României şi a acceptat oferta de la Sporting Lisabona. Atunci, i s-a reproşat că i-a lăsat pe ”tricolori” pentru un salariu mult mai bun. Îl plus, a fost acuzat că a abandonat echipa chiar înainte de ultimele meciuri de calificare la Cupa Mondială 2002. Însă Csaba Asztalos, preşedintele CNCD, vine acum cu o altă variantă.

De ce a plecat Boloni de la naţionala României: ”Nu e corect să se spună că a plecat pentru bani”

Csaba Asztalos susţine însă cu Ladislau Boloni a plecat atunci din alte motive, nu neapărat că a fost tentat de salariul oferit de Sporting Lisabona. Asztalos spune că impresarii jucătorilor de atunci încercau să-i impună jucători şi presiunea era uriaşă. În plus, cei de la FRF ar fi vrut să-i facă loc lui Gică Hagi pe banca naţionalei. Csaba Asztalos nu-i pronunţă numele lui Hagi, dar oferă indicii care duc spre numele ”Regelui”. 
“Am avut ocazia să-l cunosc pe domnul Boloni. Când era selecţionerul României. Am înţeles că erau presiuni mari făcute de impresarii jucătorilor pentru selecţia la echipa naţională. Domnul Boloni nu a făcut însă rabat. În plus, trebuia făcut loc pe banca României pentru un alt antrenor. Ceea ce s-a şi întâmplat înaintea barajului cu Slovenia. A simţit această presiune. În aer asta era. Nu e corect să se spună că a plecat pentru bani”, a declarat Csaba Asztalos pentru Radio Sport 1. 
Gică Hagi doar ce renunţase atunci la cariera de jucător şi a fost numit selecţioner după ce Ladislau Boloni a semnat cu Sporting Lisabona. România a fost eliminată însă în celebrul baraj de calificare cu Slovenia şi Gică Hagi şi-a dat demisia după doar două meciuri. 

Conflictul dintre Ladislau Boloni şi Gică Hagi a ieşit la suprafaţă şi în ultimul an

Gică Hagi şi Ladislau Boloni se află în relaţii foarte reci, deşi au fost colegi atât la echipa naţională, cât şi la Steaua. În ultimul an, Boloni a surprins şi l-a atacat de mai multe ori pe Gică Hagi:
”Eu cred că pe Nadia nimeni, în niciun domeniu sportiv, nu poate s-o atingă! Ca performanţă, pentru ceea ce a adus în lume. Era ceva unic. Hagi ce a câştigat? Noi avem această foame, avem nevoie nu de idoli, ci de Dumnezei, de „Regi”, de „Briliante”, de nu ştiu cine, voi le creaţi, iar alţii acceptă. Aceste exagerări duc la sensul invers: în momentul în care nu ne place ceva din ce oferă cineva, îi spargem statuia pe care i-am construit-o. Nu reuşim să sărbătorim ceva în mod normal, echilibrat”, a fost una dintre declaraţiile făcute de Boloni, pe parcursul ultimului an.
De asemenea, Boloni l-a criticat pe Gică Hagi şi pentru faptul că s-a arătat deranjat că n-a fost invitat la tragerea la sorţi a grupelor EURO 2020. 
”Covorul roşu trebuie să ţi-l confecţionezi! Ceea ce face Gică Hagi la clubul lui e foarte bine. Că ar fi trebuit să fie convocat sau nu la acel eveniment... Cred că ar fi trebuit să primească invitaţie, da. Totuşi, să comentezi atât... Mai mult s-a discutat despre acest subiect decât despre condiţiile pe care ar trebui să le oferim pentru EURO. Hagi, în primul rând s-a victimizat. Nu vă fie frică să pronunţaţi numele! Da! Hotărât”, a comentat atunci Boloni. 
 
Autor: Mihai Dolinschi

Afla mai multe despre: boloni 

viewscnt
Articole similare