Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Amintirile lui Florin Răducioiu din ”era” Berlusconi. ”Ciao, Florin! Îţi place la Milan? / Sunt în paradisul fotbalului”. Cum a trăit prima întâlnire cu ”Don Silvio” | EXCLUSIV

Amintirile lui Florin Răducioiu din ”era” Berlusconi. ”Ciao, Florin! Îţi place la Milan? / Sunt în paradisul fotbalului”. Cum a trăit prima întâlnire cu ”Don Silvio” | EXCLUSIV

Serie A

Comentarii

Florin Răducioiu a comentat decesul lui Silvio Berlusconi, persoană de care se leagă o mare parte din istoria lui AC Milan.

Răducioiu a fost împrumutat de Brescia la Milan în 1993 şi a petrcut un sezon în tricoul rossonerrilor. Fostul component al Generaţiei de Aur a marcat de patru ori în 14 partide pentru ”Diavol” şi a cucerit un titlu de campion în Italia, o Cupă, o Supercupă şi o Ligă a Campionilor. La finele sezonului 1993-1994, Răducioiu a plecat la Espanyol Barcelona.

Amintirile lui Florin Răducioiu din ”era” Berlusconi. ”Ciao, Florin! Îţi place la Milan? / Sunt în paradisul fotbalului”. Cum a trăit prima întâlnire cu ”Don Silvio”

(n.r.Te-ai întâlnit cu el. Cum era ca om ? E inutuil să mai spun ce a reprezentat la nivel italian, mondial, acest mare antreprenor. A fost un învingător din toate punctele de vedere, şi din punct de vedere antreprenorial şi din punct de vedere al acestei echipe, Milan pe care a ridicat-o din nimic. 

Prima mea întâlnire cu el a fost la Milanelo (n.r. baza de pregătire a lui AC Milan) şi a fost una emoţionantă. Eram cu Brian Laudrup şi ne-a spus Adriano Galliani că vine ”il presidente”.  Îmi aduc aminte elicopterul care ateriza, uşor, uşor la Milanelo , îmi aduc aminte perfect acest om, care venea către noi. Eram îmbrăcaţi în sorturi albe şi tricouri cu roşu, în sfârşit, AC MIlan. Îmi aduc aminte foarte bine acea întâlnire, pentru că pentru mine era un mit (n.r. Silvio Berlusconi). 

A fost un vis devenit reaitate. Mi-a spus: <<Ciao, Florin! Ce faci? Îţi place la Milanelo? Îţi place la Milan?>>. Am spus: <<Da, ”il presidente”. Sunt în paradisul fotbalului>>. Eram pe terenul principal. Acolo am avut primul contact cu el. Era un om foarte simpatic, foarte miştocar. Repet, am spus-o de atâtea ori, îi sunt recunoscător acestui club datorită căruia am reuşit să câştig Liga Campionilor şi titlul de campion în Italia. Asta datorită lui (n.r. Silviu Berlusconi) şi lui Adriano Galliani.

Evident că se rupe ceva în mine, char dacă eu nu am stat decât un an acolo. Vă daţi seama ce este în inima acelor jucători: Gullit, Van Basten, Sacchi, Capello”, a declarat Răducioiu pentru Orange Sport.

Silvio Berlusconi, fostul mare patron al lui AC Milan, a murit la vârsta de 86 ani într-un spital din Milano

 Vestea decesului său a venit luni dimineaţă, la spitalul San Raffaele din Milano, unde era internat din cauza problemelor majore de sănătate provocate de o leucemie. Fostul mare om de afaceri fusese internat ultima oară vineri pentru a fi supus ”testelor programate” legate de leucemia mielomonocitară cronică (LMC) de care suferea de mai mult timp, anunţă Gazzetta dello Sport.

Starea de sănătate a lui Berlusconi s-a deteriorat considerabil în ultimii ani, cu o operaţie pe cord deschis în 2016 şi numeroase internări în spital de când a contractat COVID-19 în urmă cu trei ani, iar în ianuarie 2022 a avut o infecţie a tractului urinar.

Berlusconi, un personaj legendar în istoria lui AC Milan şi a fotbalui italian

Silvio Berlusconi a controlat AC Milan timp de 30 de ani, fiind preşedinte şi patron în perioadele 1986-2017. În tot acest timp, ”diavolii” milanezi au câştigat 29 de trofee, printre care: de şapte ori titlul de campioană în Serie A, de cinci ori Champions League şi de trei ori Mondialul Cluburilor (sau Cupa Intercontinentală).

El a cedat clubul, la 3 aprile 2017, omului de afaceri chinez Yonghong Li şi, după ceva mai mult de un an, în septembrie 2018, a cumpărat echipa Monza, care evolua atunci în Serie C. În sezonul recent încheiat, din postura de nou-promovată, Monza a încheiat pe locul 11 în Serie A, cu 52 de puncte, în timp ce marea sa iubire, AC Milan, a prins locul 4 şi a atins semifinalale Champions League,

De asemenea, Silvio Berlusconi a fost şi important om politic, fiind premier al Italiei în trei perioade, 1994-1995, 2001-2006 şi 2008-2011, dar şi fondator al partidului Forza Italia. Nu în ultimul rând, Berlusconi a fost şi fondator al unui imperiu de televiziune, Mediaset, care a modelat societatea timp de peste două decenii.

Aşadar, odată cu dispariţia sa din viaţă, Silvio Berlusconi, unul dintre cele mai influente, excentrice şi controversate personaj din sportul din il calcio, a lăsat o amprentă uriaşă asupra Italiei şi nu numai.

Afla mai multe despre: ac milanrăducioiu 

viewscnt
Articole similare