Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Analiză: Ce schimbări majore aduce noul sezon din Formula 1

Analiză: Ce schimbări majore aduce noul sezon din Formula 1

Auto

Comentarii

Din 16 martie, Formula 1 se vede la Dolce Sport. Sezonul începe în Australia şi se încheie pe 23 noiembrie, la Abu Dhabi.

Ca în fiecare pauză de iarnă, sunt modificări la nivelul echipelor, al furnizorilor de propulsoare şi chiar al circuitelor pe care se va alerga în acest sezon.

Echipele de Formula 1 mai au mai puţin de o lună până la startul celei de-a 65-a ediţii a Marelui Circ. Prima cursă va fi la Melbourne, urmată de alte 18. Faţă de 2013, reapare Marele Premiu al Germaniei, de la Hockenheim, dar şi cel al Austriei, după o pauză de 10 ani. O surpriză este apariţia Marelui Premiu al Rusiei, care va avea loc pe un circuit stradal din Sochi, gazda JO de iarnă.

Schimbări sunt şi la nivelul piloţilor. Felipe Massa a părăsit Ferrari după opt ani şi a ales să meargă la Williams. În locul său a venit Kimi Raikkonen, ceea ce face ca scuderia italiană să aibă pentru prima dată după 60 de ani doi campioni mondiali în echipă.

CLICK AICI pentru a vedea grila de start a sezonului 2014!

O altă mutare de luat în seamă este retragerea lui Mark Webber. După 12 sezoane în Marele Circ, dintre care ultimele opt la Red Bull, australianul a decis să îşi încheie cariera de pilot de Formula 1.

Constructorii nu au stat nici ei degeaba. Williams s-a despărţit de Renault şi a bătut palma cu Mercedes, iar Cosworth a renunţat să mai facă propulsoare pentru Marussia, care a apelat în aceste condiţii la Ferrari.

Bineînţeles, nu puteau lipsi schimbările de regulament, ceea ce a implicat şi o schimbare în designul monoposturilor. Pe lângă modificările aerodinamice, bolizii vor beneficia de un nou motor V6 turbo de 1.6 litri.

De asemenea, se va introduce sistemul ERS, Energy Recovery System, care va oferi de asemenea piloţilor un plus de energie. Folosit împreună cu sistemul KERS, acestea pot produce un plus de aproape 160 CP (dublu faţă de parametrii din anii trecuţi).


Urmăreşte-ne şi pe Facebook Dolce Sport! Dăm primii informaţia şi avem peste 250.000 de fani

viewscnt
Articole similare