You are here:

Anchetă în Turcia din cauza transferurilor lui Moruţan şi Cicâldău. Ce suspiciuni există. Scandalul a izbucnit din cauza celor 2 români

Anchetă în Turcia din cauza transferurilor lui Moruţan şi Cicâldău. Ce suspiciuni există. Scandalul a izbucnit din cauza celor 2 români

Stranieri

Comentarii

În aceste zile este un scandal uriaş în Turcia, din cauza transferurilor lui Olimpiu Moruţan şi Alex Cicâldău. Va fi înfiinţată şi o comisie care vor investiga transferurile celor 2 români.

Olimpiu Moruţan şi Alex Cicâldău sunt două dintre transferurile făcute de Galatasaray la cererea expresă a lui Fatih Terim, care însă îi dau mari bătăi de cap legendarului antrenor.

Galatasaray are un început foarte prost de sezon, în ciuda investiţiilor de 30 de milioane de euro în transferuri şi adversarii preşedintelui Burak Elmas cer investigarea transferurilor lui Moruţan şi Cicâldău.

Transferurile lui Moruţan şi Cicâldău vor fi anchetate de o comisie. Scandal uriaş la Galatasaray

În total, Galatasaray a făcut în vară transferuri de 30 de milioane de euro. O parte din aceşti bani a ajuns în fotbalul românesc, la Universitatea Craiova şi la FCSB, în schimbul transferurilor lui Cicâldău şi Moruţan.

Pentru Alex Cicâldău, Galatasaray a plătit 6,5 milioane de euro şi jucătorul a primit un salariu de aproape un milion de euro pe sezon.

În schimbul lui Olimpiu Moruţan, FCSB a primit 3,5 milioane de euro sumă fixă, plus bonusuri care pot ajunge la 5,7 milioane de euro.

Acum, pe fondul rezultatelor slabe ale lui Galatasaray, adversarii preşedintelui Burak Elmas vor înfiinţa o comisie de anchetă care să investigheze transferurile celor 2 jucători români, scrie fotospor.com.

Scandalul a pornit, de fapt, în urma unor declaraţii făcute în România şi care i-au făcut pe turci să aibă dubii în privinţa sumelor care au fost plătit de Galatasaray.

Una dintre aceste declaraţii a fost făcută de Mihai Rotaru, acţionarul majoritar al Universităţii Craiova, a afirmat că el a fost de acord iniţial să-l lase pe Cicâldău să se transfere în schimbul a 3,5 milioane de euro:

”Am ajuns la un acord cu Galatasaray pentru 3,5 milioane de euro. Cu toate acestea, după intervenţia lui Victor Becali, suma a crescut la 6,5 milioane de euro. Salariul iniţial (n.r. al jucătorului) a fost de 650.000 de euro. Totuşi, cu intervenţia lui Becali, cifra a depăşit un milion de euro”.

O altă declaraţie care a stârnit furia membrilor din Consiliul de Administraţie al lui Galatasaray a fost făcută de Gigi Becali: ”Vom primit 5,7 milioane de euro pentru Moruţan”, a spus patronul FCSB. El a fost completat de Victor Becali: ”Va câştiga mai mult faţă de cifra pe care a menţionat-o pentru Moruţan”.

În Turcia, informaţiile despre transferul lui Olimpiu Moruţan sunt că jucătorul a costat 3,5 milioane de euro. Totuşi, diferenţa de până la 5,7 milioane de euro poate fi reprezentată de bonusuri.

Adversarii lui Burak Elmas, preşedintele lui Galatasaray, s-au enervat însă când au auzit despre aceste diferenţe în sumele de transfer. Acum, presa din Turcia scrie că o comisie de anchetă va analiza transferurile lui Cicâldău şi Moruţan.

”În perioada următoare, opoziţia îl va lovi pe Elmas, în privinţa sumei plătite pentru români. Ei deja spun că transferul lui Moruţan va duce la plecarea lui Elmas (n.r. - din funcţia de preşedinte)”, scriu jurnaliştii turci.

Afla mai multe despre: galatasaray 

viewscnt
Articole similare