Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Antrenorul care a reuşit surpriza cu "mâncare la caserolă" le dă lecţii dinamoviştilor: "Dacă mâine aş fi acolo, asta aş face" | EXCLUSIV

Antrenorul care a reuşit surpriza cu "mâncare la caserolă" le dă lecţii dinamoviştilor: "Dacă mâine aş fi acolo, asta aş face" | EXCLUSIV

Dinamo București

Comentarii

Unul dintre cei mai apreciaţi dinamovişti, Florentin Petre, a comentat situaţia de la echipa din "Ştefan cel Mare", după ruptura dintre lot şi Mircea Rednic.

Florentin Petre, când a văzut situaţia de la Dinamo: "Am făcut performanţă fără bani"

Unul dintre cei mai importanţi fotbalişti de la Dinamo din ultimele decenii şi-a spus părerea despre lotul hulit de Mircea Rednic, antrenor care a părăsit, între timp, clubul din "Ştefan cel Mare".

Florentin Petre şi-a amintit cum a reuşit să facă o echipă competitivă la Brăila, cu care a promovat în Liga 2, în ciuda dificultăţilor. 

"Pe Sorescu nu l-am prins, dar pe Matei şi Steliano Filip i-am antrenat cât am fost cu Cornel Ţălnar secund. Copiii ăştia sunt fotbalişti şi foarte buni. La FCSB sau la Craiova nu sunt aşa jucători buni . Trebuie să ştii cum să îi faci pe aceşti copii să joace, nu mă interesează ce face Steliano Filip când iese afară din Dinamo, pe mine mă interesează ce face Steliano Filip acolo şi dacă dă goluri. Torje a venit după o perioadă foarte lungă să ajute. Copiii ăştia trebuie ajutaţi, copiii ăştia trebuie să formeze un grup unit, plus că au ajuns la o maturitate fotbalistică, care le permite să fie lideri în vestiar. Grupul de cinci, şase jucători care sunt, plus trei, patru străini care vor veni şi copiii care sunt în lot pot să o facă perfect.

Păi, eu la Brăila am făcut performanţă fără bani. Eu nu am avut bani, cum au avut Oţelul sau Focşani, care s-au bătut la promovare în Liga 2. Grupul meu a făcut diferenţa, cu mâncare la caserolă, antrenamente prin parc, o dată pe săptămâna. Dacă ploua, nu aveam unde să mă antrenez, făceam tenis de picior", a declarat Florentin Petre pentru Telekom Sport. 

Flavius Stoican a primit un sfat din partea lui Florentin Petre, pentru a salva Dinamo de la retrogradare. 

"Erau foarte bine pregătiţi jucătorii, dar în momentul în care intri în vestiar şi le explici jucătorilor ce au de făcut şi îi faci să joace, atunci te numeşti antrenor. Eu i-aş opri, dacă mâine aş fi antrenor. I-aş opri pe toţi.

Sunt obligaţi să aibă identitatea pe care noi am avut-o în trecut. Ei trebuie să ducă mai departe ceea ce am construit noi. Flavius a fost în vestiarul ăla, el ştie cum a fost mentalitatea mea, cum am început de la 10-11 ani, pentru că aşa se naşte identitatea, aşa se nasc campioni, prin mentalitatea asta.

Totul pleacă de la o vârstă foarte mică. Patrick a fost crescut aşa şi el o să fie cerscut aşa, fără să îşi dea seama. În momentul când îl creşti frumos, el nu are cum să nu dea ranadament, dacă are calitate", a mai spus fostul fotbalist al lui Dinamo pentru Telekom Sport. 

Afla mai multe despre: dinamoflorentin petredinamomircea rednic 

viewscnt
Articole similare