Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anunţul primarului din Istanbul, după incidentele de la Riyadh: ”Fener şi Galata au luat atitudine în numele naţiunii noastre”

Anunţul primarului din Istanbul, după incidentele de la Riyadh: ”Fener şi Galata au luat atitudine în numele naţiunii noastre”

Fotbal

Comentarii

Turcia fierbe după ce saudiţii au interzis chipul lui Mustafa Kemal Ataturk pe tricourile fotbaliştilor de la Galatasaray şi Fenerbahce, la partidă de Supercupă, apoi i-au blocat pe jucători pe aeroportul din Riyadh.

Primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu, a anunţat, în social media, că programul transportului public în metropolă a fost prelungit pentru ca toţi cei care doresc să poată întâmpina la aeroport echipele Galatasaray şi Fenerbahce, care au refuzat să joace Supercupa la Riyadh, după ce autorităţile saudite au refuzat un omagiu pentru Mustafa Kemal Ataturk.

Am prelungit programul şi suplimentat transportul cu autobuzul şi metroul până dimineaţă pentru cetăţenii noştri care vor merge la aeroporturi pentru a-i întâmpina pe fotbaliştii de la cluburile sportive Fenerbahçe şi Galatasaray. Mustafa Kemal Atatürk şi imnul nostru naţional sunt 'linia noastră roşie'. Cu mândrie”, a notat Imamoglu pe Twitter.

Ceea ce s-a întâmplat într-o ţară străină în legătură cu memoria spirituală a lui Mustafa Kemal Atatürk, fondatorul Republicii Turcia, a întristat profund naţiunea noastră. Cu toate acestea, cele două cluburi distinse ale noastre au luat atitudine în numele naţiunii noastre şi au făcut ce trebuia. Acest meci nu mai este o rivalitate, ci un meci naţional...”, a mai scris el.

Reamintim că Supercupa Turciei dintre Fenerbahce şi Galatasaray, ce trebuia să se dispute vineri seară, nu a mai avut loc după o neînţelegere cu organizatorii din Arabia Saudită.

Fotbaliştii celor de la Fenerbahce şi Galatasaray au dorit să intre pe teren, la încălzire, îmbrăcaţi cu tricouri ce-l înfăţişează pe fostul preşedinte al Turciei, Mustafa Kemal Ataturk, considerat ”părintele Turciei moderne”.

De asemenea, jucătorii au vrut să intre pe teren cu un banner pe care scria: ”Pace acasă, pace în lume”.

Acest gest i-a revoltat pe saudiţi, care îl consideră pe Mustafa Kemal Ataturk ca fiind ”trădător al lumii musulmane” pentru faptul că a permis şi încurajat europenizarea Turciei.

  • Jucătorii celor două formaţii s-au răzvrătit în urma acestui gest şi au decis să nu mai vină la stadion. Ulterior, s-au îndreptat către aeroportul de pe care trebuiau să decoleze, însă saudiţii le-au interzis să părăsească solul.

Afla mai multe despre: turciariyadharabia sauditagalatasarayfenerbahce 

viewscnt
Articole similare