Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Apelul lansat de Gică Hagi la Farul: "Cine să vină? Firmele sau oamenii bogaţi. Mai mult de atât nu pot să fac"

Apelul lansat de Gică Hagi la Farul: "Cine să vină? Firmele sau oamenii bogaţi. Mai mult de atât nu pot să fac"

Farul Constanța

Comentarii

Acţionarul şi antrenorul Farului Constanţa, Gică Hagi, a vorbit despre situaţia în care e pus în startul fiecărui sezon şi a cerut o implicare mai mare din partea firmelor, care să susţină sportul.

Gică Hagi face încă un apel pentru sportul românesc

De pe primul loc al Superligii cu Farul Constanţa, Gică Hagi a tras un nou semnal de alarmă privind finanţarea sportului din România. 

Deşi admite că are fundaţia, academia de fotbal care-i poartă numele, "Regele" îşi doreşte sprijin financiar pentru a ajunge la următorul nivel. 

"Ca antrenor pot să fac nişte lucruri, dar pentru mine este responsabilitate de 200 de mii de ori mai mare pentru acest club. Încerc să am grijă de acest club, pentru că trebuie să ne dezvoltăm şi facem dezvoltare, suntem disponibil la lucrul acesta, dar trăim în România, deci atenţie… În România nu este uşor, unde sportul trebuie să devină prioritate şi trebuie să fie finanţat pentru toţi la fel, făcută prin branduri, dacă ai branduri trebuie să vină. Cine să vină? Firmele sau oamenii bogaţi, nu putem să o ducem ca ei.

Eu mai mult de atât nu pot să fac, n-am cum şi nici nu mă gândesc că aş mai putea să mai câştig campionatul, chiar dacă jucătorilor le-am zis că o să fac o echipă frumoasă. E imposibil să fac eu ceva în plus, pentru că ce fac astăzi e ca meşterul Manole, ce fac astăzi mâine cade şi o iau de la capăt.

Norocul meu este că am fundaţie, pentru că dacă nu ai fundaţie apoi cade. Fundaţia mea este academia şi tot ce am acolo, pentru că eu chiar am. Este acolo şi de acum încolo ea o să existe, Farul o să aibă un centru care să scoată jucători, iar după aceea trebuie să facem şi performanţă pentru că spectatorii îşi doresc lucrul acesta şi sperăm să facem şi să muncim atât de bine pentru a face o echipă atât de bună care să facă un buget în fiecare an la nivelul pretenţiilor foarte mari.

Oraşul Constanţa... Dobrogea este o regiune foarte importantă, foarte puternică şi sperăm să fim în primele echipe şi să ne luptăm foarte bine. Până acum mergem pe drumul bun, dar e greu. Fotbalul are nevoie de bani, pentru că cine e valoros trebuie să plăteşti şi să ai buget ca la orice.

Dacă vrei să ai şi să ajungi sus, trebuie să vezi bugetul pe care îl ai, ca să poţi să vezi tehnicul, echipa tehnică, lotul şi toate, iar apoi presiunea pe antrenor", a spus Gică Hagi, conform Sptfm.ro

Gică Hagi a câştigat titlul de campion în România ca antrenor în 2017, cu Viitorul Constanţa, club devenit Farul Constanţa. 

 

Afla mai multe despre: gica hagifarul constanta 

viewscnt
Articole similare