Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Arabia Saudită, posibilă destinaţie pentru Gică Hagi? ”Un club de fotbal nu stă într-o singură persoană”. Ce a spus ”Regele” despre meciul cu HJK Helsinki

Arabia Saudită, posibilă destinaţie pentru Gică Hagi? ”Un club de fotbal nu stă într-o singură persoană”. Ce a spus ”Regele” despre meciul cu HJK Helsinki

Superliga

Comentarii

Tehnicianul echipei Farul, Gheorghe Hagi, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că este încrezător înaintea confruntării cu HJK Helsinki, din Conference League.

“Un meci important, foarte important pentru noi, putem crea un lucru extraordinar, o performanţă nemaipomenită. Două meciuri de fapt, primul e acasă, cu un adversar care are o experienţă mult mai bună decât noi, o echipă foarte disciplinată, compactă, ştie ce vrea în teren... Va trebui să facem un joc ofensiv foarte bun, să-i desfacem foarte bine şi să reacţionăm foarte bine la mingi pierdute.

Şi defensivul să-l facem mult mai bine pentru că trebuie să ridicăm nivelul, să fim la nivel foarte bun. Sperăm să prindem o zi bună, să marcăm. Avem încredere, i-am văzut pe băieţi foarte bine şi sperăm să iasă aşa cum ne dorim noi, pentru că acolo ne va aştepta un retur foarte greu, pe teren sintetic. O să trebuiască să avem grijă la toate detaliile. Sperăm să facem un meci mare. Suntem încrezători”, a spus Hagi.

”Un club de fotbal nu stă într-o singură persoană”

Întrebat în legătură cu o presupusă ofertă pentru el venită din Arabia Saudită, tehnicianul a răspuns: “N-am citit aşa ceva. În fiecare zi, fac revista presei, dar n-am auzit. Dar, şi dacă ar fi să fie, sunt greu de luat. Sunt foarte scump. Dacă ar fi să se întâmple nu stă un club de fotbal într-o persoană. Cândva se va întâmpla. Dar trebuie să găsim un manager foarte bun care să vină să facă performanţă.”

Farul o va întâlni pe HJK Helsinki, joi, pe teren propriu, de la ora 20.00, în prima manşă a play-off-ului Conference League.

Finlandezii au făcut show în campionat!

În Finlanda, campionatul a ajuns deja la etapa cu numărul 20. HJK este pe locul doi, la doar un punct distanţă de liderul KuPS. În ultimul meci, adversara Farului s-a impus cu 3-1 pe terenul lui Inter Turku. Gazdele au deschis scorul după un sfert de oră, dar HJK a revenit în repriza a doua. Bojan Radulovic, golgheterul campioanei Finlandei, a fost introdus pe teren în minutul 57 şi a reuşit un hattrick în doar şase minute (62', 64' şi 68'). În vârstă de 23 de ani, Bojan Radulovic este cotat de Transfermarkt la 450.000 de euro. În acest sezon a marcat 14 goluri în 17 apariţii. A mai evoluat pentru AIK Stockholm, Brighton U23, Espanyol B şi Lleida.

Cine este HJK Helsinki?

HJK Helsinki este cea mai titrată formaţie din istoria Finlandei, cu 32 de titluri de campioană. La nivel european, HJK a bifat grupele Ligii Campionilor în sezonul 1998/1999, când a învins-o pe Benfica şi a făcut egal cu Kaiserslautern şi Benfica, grupele Europa League în 2014/2015, când le învingea pe Copenhaga şi Torino, dar şi grupele Europa League în 2022/2023, unde obţinea un singur punct într-o grupă cu Roma, Ludogorets (1-1, acasă) şi Betis. 

Valoarea totală a lotului lui HJK Helsinki este de doar 8 milioane de euro. Cei mai scumpi jucători sunt Filip Rogic - 750.000 de euro, Miro Tenho - 600.000 de euro şi Matti Peltola - 600.000 de euro.

HJK are un lot cu foarte mulţi jucători tineri, dar şi foarte mulţi jucători trecuţi bine de 30 de ani. Cei mai importanţi sunt mijlocaşul Perparim Hetemaj (36 de ani), trecut pe la Twente, Brescia, Chievo sau Reggina, şi portarul Niki Maenpaa (38 de ani), care a jucat pe la AZ Alkmaar, Brighton, Bristol sau Stoke.

Afla mai multe despre: farulgică hagi 

viewscnt
Articole similare