You are here:

"Arabul" din echipa naţională s-a transferat la deţinătoarea Ligii Campionilor! "O văd ca pe o oportunitate şi voi încerca să profit de ea"

"Arabul" din echipa naţională s-a transferat la deţinătoarea Ligii Campionilor! "O văd ca pe o oportunitate şi voi încerca să profit de ea"

Sporturi

Comentarii

Andrei Istrate, multiplu medaliat european la tenis de masă şi unul dintre cei mai valoroşi tineri jucători din lume, vorbeşte fluent limba arabă şi este ghidul colegilor în Orient.

Pentru Andrei Istrate, componentul lotului naţional de tenis de masă, prima jumătate a anului a fost una plină de provocări. A avut Bacalaureatul, a cucerit al treilea titlu european consecutiv cu naţionala şi va studia la Universitate o specializare mai puţin obişnuită printre sportivi: limba arabă!

Pasiunea pentru această limbă şi-a descoperit-o acum trei ani, din întâmplare.

„Mă uitam într-o zi pe telefon şi mi-a apărut scrisul acela în arabă, m-am dus la tata să-l întreb ce scrie şi mi-a răspuns: <<nu ştiu ce scrie, dacă vrei te pot ajuta să înveţi, pot găsi meditator>>. Din acea zi am început să învăţ limba arabă. Am trei ani de când fac limba arabă”, spune Andrei Istrate, multiplu campion european la tenis de masă, pentru Sportsnet.ro.

El spune că e mai uşor să scrii decât să citeşti limba arabă.

„Pot citi. E o limbă mai complicată decât pare, pentru că ei nu folosesc vocalele, se scriu doar consoanele şi trebuie ca tu să ştii cuvântul ca să-ţi dai seama ce înseamnă. Să scrii e mai uşor decât pare. E mai greu cu cititul şi cu pronunţia”, a adăugat el.

Normal, având în vedere abilităţile sale, Andrei e poreclit „Arabul” de colegi.

„Când mergem prin ţările arabe îmi spun colegii să vorbesc. Mă descurc. Ai un plus şi la negocieri. Te iau ca pe al lor. Am şi costum acasă, am cumpărat când am fost în Qatar. Îmi stă decent”, susţine sportivul. 

Toamna a venit pentru Andrei cu o nouă provocare: el a început să joace pentru deţinătoarea Ligii Campionilor, echipa germană Saarbrucken, unde e coechipier cu Edi Ionescu.

„M-am transferat la deţinătoarea de Champions League, la Saarbrucken. O văd ca pe o oportunitate şi voi încerca să profit de ea. Cu Edi mă cunosc de mic, stăm împreună, nu simţi la fel de tare străinătatea decât singur. Avem mai multe jocuri, Counter-Strike, Roll Strike, ne mai uităm la meciuri", a declarat componentul lotului naţional. 

Foarte mare fan al fotbalului, Andrei speră ca în Germania să aibă timp să meargă la meciuri.

„Sper să am timp când joacă Bayern în Champions League, pentru că în Germania cu trenul ajungi foarte repede dintr-un capăt în celălalt", susţine Andrei Istrate. 

Naţionala de tenis de masă, ca Real Madrid!

În iulie, Andrei Istrate a participat la ultima sa competiţie de juniori: Europenele de la Malmo, unde a cucerit al treilea titlu consecutiv cu echipa. Mare fan Real Madrid, el a asemuit performanţa lor cu cea a spaniolilor din Liga Campionilor.

„Cel mai mult m-a bucurat al treilea titlu consecutiv cu echipa. Ne-am comparat noi echipa noastră cu cea a lui Real Madrid când au câştigat trei Champions League consecutive. Eu am fost Cristiano Ronaldo, nici nu mă gândesc la alt jucător din acea echipă”, a încheiat jucătorul de tenis de masă Andrei Istrate.

Afla mai multe despre: andrei istrateandrei istrate tenis de masatenis de masa romania 

viewscnt
Articole similare