Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Are oferte pe masă”. Veste bombă pentru jucătorul român convocat la Euro. ”Se antrenează mai bine ca la 20 de ani. Are un moral extraordinar”

”Are oferte pe masă”. Veste bombă pentru jucătorul român convocat la Euro. ”Se antrenează mai bine ca la 20 de ani. Are un moral extraordinar”

Stranieri

Comentarii

Florin Niţă (36 de ani) este unul dintre portarii pe care selecţionerul Edi Iordănescu va conta la Euro 2024. Chiar dacă este liber de contract în acest moment, experimentatul român s-a prezentat în cantonamentul României cu un moral foarte bun şi multe meciuri jucate la echipa de club.

Florin Niţă este unul dintre cei patru portari convocaţi de Edi Iordănescu în lotul preliminar pentru Euro 2024, dar a rămas fără echipă. 

Contractul său cu Gaziantep, formaţia la care a evoluat în sezonul recent încheiat, s-a terminat, iar acum se află în cantonamentul echipei naţionale.

Acolo unde selecţionerul are o misiune dificilă: cine va apăra poarta României la Europeanul din Germania. Situaţia principalilor doi candidaţi, Horaţiu Moldovan şi Florin Niţă, este în felul următor.

În preliminarii, Moldovan a fost titularul şi a apărat foarte bine, dar nu a prins nici măcar un meci la echipa sa de club, Atletico Madrid, de când a ajuns acolo, la începutul acestui an.

De partea cealaltă, Niţă a avut un sezon extrem de reuşit la Gaziantep. A apărat meci de meci la echipa din Turcia şi a terminat pe locul 11 în campionat.

Iar experimentatul portar a venit la prima reprezentativă cu un moral foarte ridicat, susţine Florin Tene, antrenorul cu portarii din staff-ul lui Şumudică, pe vremea când acesta o antrena pe Gaziantep.

Niţă, din ce în ce mai bătrân, dar şi din ce în ce mai bun: ”Se antrenează mai bine ca la 20 de ani. E ca un vin vechi”

Tene a dezvăluit că Niţă şi-ar dori să joace măcar un meci la Euro, să nu aibă ghinionul pe care l-a avut el însuşi, atunci când nu a bifat nici măcar un minut la Euro 96, acolo unde a fost al treilea portar al României, după Stelea şi Prunea.

”L-am antrenat pe Niţă în ultima perioadă la Gaziantep. Are o formă extraordinară şi e un băiat foarte serios, dar vine în cârca lui cu o mulţime de meciuri jucate şi are un moral acum extraordinar.

Am vorbit cu el zilele acestea. E foarte fericit că a salvat echipa. Au terminat pe locul 11. Are un moral fantastic de bun. Eu îl ştiu. Se pregăteşte de nu se poate. De şase luni spunea: <<Nea Florine, vreau să joc la turneul ăsta final, să apăr>>. El numai cu gândul ăsta juca la Gaziantep, să joace la turneul ăsta final.

Iar eu i-am spus: <<Bă, eu am fost acolo, ştiu ce înseamnă să nu joci. E un regret pe care îl am toată viaţa. Dacă intram măcar un minut şi eu (n.r. la Euro 96). Dar tu o să ai noroc>>. Eu mă duceam la el şi îi ziceam: <<Să-ţi dea Dumnezeu sănătate, să ieşi sănătos de pe teren. Ăsta era primul gând>>.

El e foarte iubit la Gaziantep. Echipa naţională s-a calificat cu Moldovan, spun jos pălăria, a apărat foarte bine, nu zic să-l bagi sau să nu-l bagi, dar zic că Niţă are un moral foarte bun.

Se simte când un portar nu joacă, se simte o nesiguranţă. Vă spun pe pielea mea. Eu mă băteam cu Prunea. Nu jucam patru-cinci meciuri şi după trebuia să intru. Simţeam imediat, la câteva meciuri, că nu joci. Nu eşti un jucător de câmp. Acolo, ai prins un şut, ai dat un gol şi îţi intri în mână, dar ca portar e diferit total.

În primul rând, Niţă să se gândească acum la echipa naţională, să apere bine, să aibă rezultate şi are oferte pe masă. Gândeşte-te că are şapte mii de oferte. E un portar care are 36 de ani şi se antrenează mai bine ca la 20 de ani. Şi experienţa pe care a strâns-o în anii ăştia... E ca un vin vechi”, a declarat Tene, conform Sport.

Florin Niţă a adunat 20 de meciuri la naţionala României. Acesta a apărat în amicalul cu Irlanda de Nord (1-1), din martie 2024. Ultima partidă oficială sub tricolor a fost eşecul cu Muntenegru (0-3), din iunie 2022, în Liga Naţiunilor.

Pentru Gaziantep a jucat 35 de meciuri şi a primit 49 de goluri. În nouă partide şi-a păstrat poarta intactă.

Afla mai multe despre: florin nitaechipa nationalaromaniaflorin teneeuro 2024 

viewscnt
Articole similare