Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Argentina - Croaţia 3-0. Leo Messi îşi ”cară” naţionala în finală! Luka Modric, devastat după ultimul meci la Cupa Mondială

Argentina - Croaţia 3-0. Leo Messi îşi ”cară” naţionala în finală! Luka Modric, devastat după ultimul meci la Cupa Mondialăgalerie foto

Cupa Mondială

Comentarii

Argentina a reuşit să obţină calificarea în finala Cupei Mondiale fără mari bătăi de cap, după ce a învins-o pe finalista din 2018, Croaţia, scor 3-0.

Argentina - Croaţia 3-0 (Messi 34 pen., Alvarez 39, 69)

Echipele de start

  • Argentina: Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico - De Paul, Fernandez, Paredes Mac Allister - Messi, Alvarez
  • Rezerve: Almada, Armani, Correa, Di maria, Dybala, Foyth, L. Martinez, Lisandro Martinez, Palacios, Pezzella, G. Rodriguez, Rulli
  • Croaţia: Livakovic - Jurnaovic, Lovren, Gvariol, Sosa - Modric, Brozovic, Kovacic - Pasalic, Kramaric, Perisic
  • Rezerve: Barisic, Budimir, Erlic, Grbic, Ivusic, Jakic, Livaja, Majer, Orsic, Petkovic, Stanisic, Sucic, Sutalo, Vida, Vlasic

Min 90. Final de meci.

Min 85. Croaţia, la un pas de golul consolării! În urma unui corner, Perisic a deviat spre Lovren, dar, cu poarta goală, fundaşul nu a reuşit să trimită în plasă.

Min 69. Gooooooooooooooool Argentina!!!! Messi îşi umileşte adversarii, îi întoarce pe o parte şi pe cealaltă, îi trimite perfect lui Alvarez în careu, iar acesta reuşeşte dubla.

Min 58. O nouă ocazie uriaşă pentru Argentina! Leo Messi a pătruns în careu şi a trimis spre poartă dintr-un unghi închis, dar Livakovic s-a opus.

Min 46. A început partea secundă.

Min 45. Final de repriză.

Min 42. Mac Allister, la un pas de gol în urma unuio corner! Lovitura sa de cap a fost parată incredibil de Livakovic.

Min 39. Gooooooooooool Argentina! Julian Alvarez dublează avantajul, după o cursă de zeci de metri. Atacantul lui City a alergat de la mijlocul terenului şi a intrat cu mingea în poartă.

Min 34. Goooooool Argentina! Messi trimite direct în vinclu de la 11 metri.

Min 32. Penalty pentru Argentina! Alvarez pătrunde în careu şi este doborât de Livakovic în momentul şutului.

Min 31. Perisic pătrunde în careu şi încearcă să trimită o ”scăriţă” peste portar, dar încercarea sa trece peste.

Min 25. Primul şut pe poartă al meciului. Enzo Fernandez trimite de la distanţă, dar Livakovic prinde în doi timpi.

Min 1. A început partida.


Selecţionatele Argentinei şi Croaţiei se vor întâlni în prima semifinală a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, marţi, de la ora 21:00 (ora României), pe Lusail Stadium din Doha.

Pentru croaţi este a doua semifinală consecutivă la Cupa Mondială, după ce în urmă cu patru ani au pierdut finala jucată împotriva Franţei în Rusia (2-4). 

Cele două ţări s-au mai întâlnit de două ori la Mondiale. Argentina s-a impus cu 1-0 în 1998, în faza grupelor, iar Croaţia cu 3-0 la Mondialul din 2018, tot în grupe.

Cupa Mondială Qatar 2022. Clasamente, programul complet al semifinalelor. Tot ce trebuie să ştii despre turneul final

Parcursul Argentinei vs. Parcursul Croaţiei

Argentina a trecut în sferturi de Olanda, 2-2, 4-3 după loviturile de departajare, iar Croaţia de Brazilia, 1-1, 4-2 după penalty-uri. 

În timp ce, Croaţia a remizat cu Maroc, 0-0 şi cu Belgia, 0-0, s-a impus categoric în faţa Canadei, 4-1, şi a rezistat în faţa Japoniei şi a Braziliei, câştigând la penalty-uri, 2-1. 

Croaţia va încerca să devină marţi prima echipă care joacă două finale consecutive de la Brazilia, în 2002, care a cucerit trofeul la ediţia din Coreea de Sud şi Japonia, după ce fusese învinsă de Franţa în ultimul act din 1998.

  • Argentina a cucerit două titluri, în 1978 şi 1986, jucând finala de alte trei ori (1930, 1990, 2014).

Meciul va fi arbitrat de italianul Daniele Orsato. În cealaltă semifinală se vor duela Maroc şi Franţa. 

Ce a spus Lionel Scaloni, selecţionerul Argentinei, înainte de meci:

”Ne aşteptăm la un meci dificil. Croaţia joacă precum o echipă mare. Joacă un fotbal bun. Are jucători de calitate la mijloc, iar cei din atac sunt rapizi şi periculoşi. E o plăcere să-l vedem pe Modric pe teren. Este un exemplu pentru toţi, datorită comportamentului său. Cine iubeşte fotbalul vrea astfel de jucători pe teren”, a declarat Scaloni. 

Ce a spus Zlatko Dalic, selecţioner Croaţia, înainte de meci:

”Nu mă enervez pe nimeni atunci când este copleşit de emoţii. Meciul Argentinei împotriva Olandei a fost una plină de agresivitate, dificilă, plină de comportamente care nu au legătură cu fotbalul. Sper să nu fie cazul la meciul de mâine. Partida de mâine este la fel de important pentru Argentina aşa cum este pentru noi. Mizele sunt mari pentru ambele echipe, un loc în finală este pus în joc”, a declarat Dalic.

Emmanuel Macron va merge în Qatar pentru a susţine Franţa în semifinalele Campionatului Mondial: ”Este important ca preşedintele să fie acolo!”

Afla mai multe despre: argentinacroatia 

viewscnt
Articole similare