Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Atacantul unei rivale pe care Xavi îl consideră ”unul dintre cei mai buni” din lume: ”Cifrele spun totul”

Atacantul unei rivale pe care Xavi îl consideră ”unul dintre cei mai buni” din lume: ”Cifrele spun totul”

FC Barcelona

Comentarii

În cadrul conferinţei de presă dinaintea duelului cu Bayern Munchen, Xavi a vorbit despre calităţile lui Robert Lewandowski.

FC Barcelona trece printr-una dintre cele mai grele perioade din istoria clubului, din pricina problemelor financiare pe care şi le-a creat.

După ce a plătit sume exorbitante de transfer pentru diverşi fotbalişti, cei mai notabili fiind Coutinho, Griezmann şi Dembele, şi salarii mult peste media, clubul a strâns datorii inimaginabile.

La finalul ultimului sezon era estimat că formaţia catalană ar avea datorii de aproximativ un miliard de euro, iar, din pricina restricţiilor financiare impuse de La Liga, a fost nevoită să renunţe la mulţi jucători.

Firpo, Emerson, Todibo, Trincao, Griezmann şi, cel mai notabil Messi au fost printre cei lăsaţi să plece de la Barca, iar clubul a reuşit cu greu să înregistreze noi jucători.

Singurele veniri au fost constituite din împrumuturi şi fotbalişti veniţi gratis, iar o bună parte din echipă este acum formată din juniori din propria pepinieră.

Astfel, rezultatele au început să scadă drastic, iar Barcelona ocupă doar poziţia a şaptea în clasament, fiind în real pericol de a fi şi eliminată din Champions League.

Atacantul unei rivale pe care Xavi îl consideră ”unul dintre cei mai buni” din lume

Înaintea ultimei etape, catlanii se află la două  puncte în faţa Benficăi şi au nevoie de victorie pe Allianz Arena, împotriva lui Bayern, pentru a fi siguri de locul în următoarea rundă.

Barca s-ar putea califica şi dacă Benfica nu izbuteşte să câştige împotriva lui Dinamo Kiev, însă lusitanii sunt mari favoriţi împotriva echipei lui Mircea Lucescu.

Înaintea duelului cu Bayern, Xavi a vorbit despre principalul pericol din partea bavarezilor, Robert Lewandowski, atacant pe care îl consideră printre cei mai buni din lume.

Dacă nu e cel mai bun, e cel puţin unul printre cei mai buni (n.r din lume). Cifrele spun totul şi face diferenţa de mulţi ani. Nu e vorba doar despre goluri.

Face multe lucruri foarte bine, joacă din prima rapid, creează spaţii, protejează bine mingea. Se mişcă bine. Vorbim despre un fotbalist care e top pentru poziţia sa”, a declarat Xavi.

Afla mai multe despre: robert lewandowski 

viewscnt
Articole similare