Un virusolog german, profesorul Hendrik Streeck, care efectuează cercetări în privinţa coronavirus în Heinsberg, zona din Germania cea mai afectată de pandemie susţine contrariul tuturor informaţiilor oferite de alţi virusologi şi specialişti.
Profesorul Hendrik Streeck susţine că SARS-CoV-2 nu se ia atât de uşor pe cât se crede
Virusologul german are dubii în privinţa contractării COVID-19 de oameni, susţinând că virusul nu ajunge în organism atât de uşor pe cât se crede. Până în acest moment, mai multe studii au arătat că suprafeţele reprezintă o altă modalitate de contaminare.
Hendrik Streeck are o altă părere, după cercetările făcute în Heinsberg, cea mai afectată localitate a Germaniei de coronavirus: „Virusul nu trăieşte pe suprafeţe. Nu s-au constatat infectări în timp ce oamenii se aflau la cumpărături sau la frizerie, de exemplu”, a declarat germanul, conform Dailystar.co.uk.
Adunările sportive, printre principalele focare de infectare
Profesorul Hendrik Streeck şi-a continuat afirmaţiile în privinţa COVID-19 şi a dat exemplu câteva evenimente care au fost focare importante pentru răspândirea virusului. Printre acestea se numără un local celebru din Austria printre turiştii europeni pasionaţi de sporturi de iarnă, un local din Berlin şi meciul de fotbal de la Bergamo, Italia, dintre Atalanta şi Valencia, care a avut loc în optimile Champions League. Astfel, profesorul susţine că doar fluidele corporale pot răspândi COVID-19, în urma tusei sau strănutului.
- Aplicaţia Orange Sport este gratuită şi poate fi descărcată din Google Play şi App Store.
Virusologul german a mai susţinut că pacientul zero din Germania şi-a infectat doar colegii de cameră, nu şi pe ceilalţi turişti, care se aflau în acelaşi hotel.
Germania are aproape 80.000 de persoane infectate şi aproximativ 1.000 de decese. Heinsberg, numită şi Wuhanul Germaniei, a înregistrat 1.300 de cazuri de infectare şi 37 de decese, un număr mare pentru o localitate cu o populaţie de 250.000 de persoane, mai notează sursa citată.
Mai mult de un milion de cazuri de coronavirus au fost oficial înregistrate în lume
Conform News.ro, pragul de un milion de cazuri oficial declarate de coronavirus în lume a fost depăşit joi, în jurul orei 19.00 GMT, potrivit unui bilanţ realizat de AFP care citează surse oficiale.
- Vrei să vezi cele mai tari competiții sportive, oriunde ai fi? Ia-ți oferta Orange Love pentru fibră și TV.
Cel puţin 1.000.036 de cazuri de infectare, printre care 51.718 decese, au fost depistate în 188 de ţări şi teritorii, în special în Statele Unite (234.462 cazuri, dintre care 5.607 morţi), unde pandemia a progresat cel mai rapid, în Italia (115.242 cazuri), fiind cea mai afectată după numărul de decese cu 13.915, în Spania (110.238 cazuri, dintre care 10.003 decese) şi China (81.589 de cazuri şi 3.318 morţi), de unde a izbucnit pandemia.
Numărul de cazuri diagnosticate nu reflectă decât o parte din numărul real din cauză că un mare număr de ţări nu au testat suficient.
Bilanţul mondial al epidemiei de coronavirus a depăşit joi 50.000 de decese, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.
Afla mai multe despre: coronavirus, germania