Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Au întors armele: doi apropiaţi ai lui Putin se ridică împotriva preşedintelui Rusiei în plin război cu Ucraina! Reacţia în lanţ aşteptată acum

Au întors armele: doi apropiaţi ai lui Putin se ridică împotriva preşedintelui Rusiei în plin război cu Ucraina! Reacţia în lanţ aşteptată acum

Diverse

Comentarii

Doi miliardari ruşi, Mikhail Fridman şi Oleg Deripaska, vorbesc despre încetarea războiului din Ucraina, conflict la care Vladimir Putin contribuie din plin. Afaceriştii au transmis mesaje despre starea de tensiune, după sancţiunile anuţate asupra Rusiei.

  • Situaţia la Kiev, vizat în noaptea de duminică spre luni de trei rachete ruse, dintre care una a fost distrusă, se află ”sub control”, dau asigurări autorităţile ucrainene în a cincea zi a ofensivei ruse în Ucraina.
  • Ucraina a anunţat că au fost ucişi, începând de joi, aproximativ 200 de civili şi zeci de militari.
  • Armata rusă a recunoscut pentru prima oară că a înregistrat ”morţi” şi ”răniţi” în invazia rusă a Ucrainei, însă fără să prezinte vreun bilanţ.
  • Aproximativ 368.000 de oameni au fugit din calea războiului de joi, când Rusia a invadat Ucraina.

În tot acest timp, olgarhii dau semne că vor încetarea violenţelor, mai ales că Rusia suferă din punct de vedere economic, după sancţiunile impuse. 

După ce miliardarul rus Roman Abramovich a anunţat că renunţă la controlul asupra clubului de tradiţie englez Chelsea, alţi doi oligarhi acţionează. 

Mikhail Fridman, născut în vestul Ucrainei, a transmis un mesaj de încetare a violenţelor: "Mi-am petrecut o mare parte din viaţă ca cetăţean al Rusiei, construind şi dezvoltând afaceri. Sunt profund ataşat de popoarele ucrainene şi ruse şi văd conflictul actual ca pe o tragedie pentru amândouă".

Fridman este preşedintele Alfa Group, un conglomerat privat care operează în principal în Rusia şi fostele state sovietice. Compania are activitate în sectorul bancar, asigurări, comerţ cu amănuntul şi producţie de apă minerală. Fridman are o avere netă de 11,4 miliarde de dolari. El este şi preşedintele Alfa Bank, a patra cea mai mare firmă de servicii financiare din Rusia şi cea mai mare bancă privată a acesteia. Alfa Bank a fost atinsă, deja, de sancţiuni. 

De asemenea, alt miliardar rus, Oleg Deripaska, a transmis că "pacea e foarte importantă". 

Unul dintre partenerii de afaceri ai lui Deripaska, Pyotr Aven, a participat la o întâlnire cu Vladimir Putin, la Kremlin, alături de alţi 36 de afacerişti ruşi, săptămâna trecută. 

Washingtonul a impus sancţiuni asupra lui Deripaska şi altor ruşi influenţi din cauza legăturilor lor cu Putin, după presupusa intervenţie a Rusiei în alegerile din SUA din 2016, pe care Moscova le neagă.

Luni, au apărut informaţii conform cărora Roman Abramovich, afaceristul rus care a ridicat clubul de fotbal Chelsea, intermediază pacea dintre Rusia şi Ucraina. 

Afla mai multe despre: vladimir putinrusia ucrainarazboi rusia ucrainaroman abramovich 

viewscnt
Articole similare