You are here:

”Băi, stai în banca ta” Gică Popescu, pus la punct de Dan Petrescu: ”Striga la mine şi mă făcea în toate felurile”

”Băi, stai în banca ta” Gică Popescu, pus la punct de Dan Petrescu: ”Striga la mine şi mă făcea în toate felurile”

Fotbal

Comentarii

Gică Popescu a vorbit la Telekom Sport despre relaţia pe care o avea în teren cu Dan Petrescu. Fostul mare internaţional ştie cum a ajuns actualul "principal" al CFR Cluj să practice un joc defensiv ca antrenor.

Gică Popescul îl compară pe Dan Petrescu cu Pochettino şi spune că acesta este mai preocupat de rezultat decât de aspectul jocului, tocmai de aceea alege să abordeze meciurile de o manieră defensivă.

”Dan este un fel de Pochettino, care urmăreşte rezultatul. Nu îl interesează cum obţine rezultatul şi îi place să câştige. Este o persoană care acceptă greu, ca şi Gică de altfel, înfrângerea. Doi antrenori cu filosofii diferite despre fotbal, doi învingători...” - Gică Popescu.

Pe când era jucător, Petrescu era cunoscut pentru calităţile sale ofensive. Întrebat dacă îl miră faptul că Dan Petrescu a ajuns un antrenor defensiv, Popescu a răspuns: ”Eu îl cunosc foarte bine, şi când era jucător la fel era. Şi când jucam la echipa naţională... Da, el era un jucător ofensiv, însă... îmi aduc aminte când jucam la echipa naţională şi plecam înainte. Striga la mine şi mă făcea în toate felurile, până mă întorceam. Spunea, băi, stai în banca ta. Noi îl avem pe Hagi. Luăm mingea, noi ne apărăm, i-o dăm lui Hagi şi trebuie să facă el ceva. Dar el pleca în faţă. El putea pleca, noi trebuia să stăm acolo. Ştiam că asta e calitatea lui numărul 1, jocul ofensiv”, a povestit Gică Popescu la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: gica popescudan petrescu 

viewscnt
Articole similare