Rapid şi FC Botoşani au închis etapa a 27-a din Superliga, într-un peisaj de iarnă, în care fotbalul a fost împiedicat de ninsorile ce au lovit Bucureştiul în ultimele zile.
Rapid şi-a asigurat într-o proporţie covârşitoare prezenţa în play-off, graţie victoriei cu FC Botoşani din Giuleşti, scor 1-0. Trupa lui Marius Şumudică a acumulat 42 de puncte şi este pe locul şase, cu cinci lungimi peste Sepsi, echipa de pe locul şapte.
Marea problemă a telespectatorilor a fost reprezentată de echipamentele celor de la FC Botoşani, alcătuite jambiere albe, şorturi albe şi tricouri albe, ce au făcut aproape imposibilă identificarea jucătorilor moldavi.
- Aplicaţia Orange Sport este gratuită şi poate fi descărcată din Google Play şi App Store.
Basarab Panduru a urmărit partida şi s-a declarat stupefiat de faptul că arbitrul a permis disputarea partidei, în condiţiile în care echipamentul celor de la FC Botoşani a fost complet alb.
Jucătorii de la Botoşani, imposibil de recunoscut, din cauza echipamentelor albe. Panduru a răbufnit
”Nu e nimic de comentat. Ce să comentezi? Nu cred că doar pe mine m-a enervat ce am văzut. Aseară s-a văzut frumos, o culoare albastră, roşu, totul frumos. Ce a însemnat albul ăsta? Nu vezi cine e pe teren, unde e mingea. Nu ai văzut absolut nimic la meciul ăsta.
Sunt lucruri care sunt făcute fără cap, fără nimic. Cum să dai drumul la meciul ăsta când tu eşti alb şi e alb pe teren?”, a spus Basarab Panduru, la Prima Sport.
Constantin Zotta, fostul arbitru FIFA, a explicat procedura din spatele alegerii echipamentelor de către cluburile implicate.
- Vrei să vezi cele mai tari competiții sportive, oriunde ai fi? Ia-ți oferta Orange Love pentru fibră și TV.
”Există o procedură. Fiecare echipă trimite la ligă fiecare echimanent, cel de acasă, cel de rezervă şi cel alternativ. Doar că în mod normal, cu câteva zile înainte de începutul meciului, echipamentul cu care se joacă se aprobă de către organizatori”, a adăugat Constantin Zotta.