Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Becali i-a enervat! Reclamată la FIFA, Galatasaray a "scurs" în presă contractul lui Moruţan. FOTO | Clauza de care se agaţă FCSB

Becali i-a enervat! Reclamată la FIFA, Galatasaray a "scurs" în presă contractul lui Moruţan. FOTO | Clauza de care se agaţă FCSBgalerie foto

FCSB

Comentarii

FCSB a pornit, la FIFA, un proces de un milion de euro împotriva lui Galatasaray, clubul turc care l-a cumpărat pe Olimpiu Moruţan (24 de ani) în 2021. Reclamată la FIFA pentru o clauză, Galatasaray a "scurs" în presă contractul semnat cu clubul lui Gigi Becali pentru transferul fotbalistului român.

Presa din Turcia a publicat, pe surse, o fotografie cu articolul din contractul transferului lui Olimpiu Moruţan de la FCSB care conţine clauza de care se agaţă Gigi Becali în procesul de la FIFA, în urma căruia speră să primească în conturi un milion de euro din partea turcilor.

FOTO | Galatasaray a "scurs" în presă contractul transferului lui Olimpiu Moruţan. Pentru ce sumă s-a făcut mutarea

În urma anunţului lui Gigi Becali, care a transmis prin intermediul presei că FCSB a reclamat Galatasaray la FIFA pentru neplata sumei de un milion de euro, parte din contractul semnat în momentul când Olimpiu Moruţan a luat drumul Turciei, presa din "Ţara Semilunei" a obţinut o pagină importantă din înţelegere.

Concret, presa turcă a publicat suma pentru care s-a făcut transferul, modul în care plata s-a efectuat în tranşe, dar şi unele bonusuri.

Transferul lui Olimpiu Moruţan s-a făcut pentru suma de 3,5 milioane de euro, plătibili în patru tranşe, iar la articolul 4, alineatul 1, e clauza de care se agaţă FCSB în procesul de la FIFA. "În cazul în care Galatasaray se califică în grupele UEFA Champions League (cât timp jucătorul se află sub contract cu clubul) în sezoanele 2022/2023, 2023/2024, 2024/2025 sau 2025/2026, Galatasaray va plăti FCSB un bonus de un milion de euro", se arată în contract.

Deşi l-a folosit pe Olimpiu Moruţan în preliminariile Ligii Campionilor, Galatasaray susţine că în momentul calificării în grupe, după play-off-ul cu Molde, românul era deja transferat la Ankaragucu. Turcii susţin că transferul la Ankaragucu s-a perfectat pe 20 august, iar calificarea în grupe, în mod oficial, a venit pe 29 august.

De aceea, turcii cred că FCSB n-are nicio şansă să obţină milionul de euro solicitat lui Galatasaray în procesul intentat la forul internaţional de conducere a fotbalului.

Afla mai multe despre: galatasaray fcsb contract morutancontract morutan galatasaray fcsbgalatasaray transfer morutan fcsbmorutan fcsb transfer galatasaray 

viewscnt
Articole similare