Bogdan Burcea (47 de ani), noul selecţioner al naţionalei de handbal feminin a României, a vorbit despre planurile sale pe banca tricolorelor la reunirea pentru pregătirea turneului preolimpic din Muntenegru. Cristina Neagu & Co. se pregătesc sub comanda lui Burcea la Vâlcea, până pe 15 februarie.
Antrenorul a spus că în aceste zile le va prezenta jucătoarelor strategia pentru meciul cu Norvegia şi că fetele sunt pline de energie înaintea pregătirilor. În plus, acesta e convins că România poate depăşi calculele hârtiei şi să obţină calificarea la Jocurile Olimpice.
"(n.r. - Care a fost scopul reunirii?) În primul rând, să le prezentăm fetelor strategia pe care o vom aborda în partida cu Norvegia. Această săptămână se adresează exclusiv acestui lucru. Deci informarea şi punerea în practică a lucrurilor pe care le vom pregăti pentru partida cu Norvegia.
(n.r. - Despre lot) Poarta echipei naţională este deschisă în permanenţă oricăror jucătoare care pot pune umărul la performanţă. (n.r. - Cum sunt fetele?) Chiar dacă vin după meciuri foarte grele în cupele europene, sunt pline de energie. Moralul este foarte bun. Încercăm şi noi să îl menţinem şi chiar să îmbunătăţim acest lucru. Mentalul pentru acest turneu trebuie să fie foarte, foarte puternic.
(n.r. - Fetele porneau cu şansa a treia...) Am avut situaţii în care am pornit cu şansa a 14-a şi am reuşit. Noi credem în şansa noastră, oricare este aceea înainte de turneu. Rezultatele se fac pe teren, nu în afara lui", a spus Bogdan Burcea.
Burcea a mai spus că decizia Valentinei Ardean-Elisei de a renunţa la echipa naţională este definitivă, după ce a discutat cu ea, şi că poate fi un avantaj faptul că România îl ştie pe Adi Vasile (n.r. - antrenorul CSM-ului şi secundul lui Per Johansson la naţionala Muntenegrului.
"(n.r. - Este un dezavantaj că Adi Vasile cunoaşte naţionala? Poate să fie un avantaj că îl cunoaştem noi pe Adi Vasile. Până la Adi Vasile şi meciul împotriva Muntenegrului mai avem alte două jocuri, Thailanda şi Norvegia. (n.r. - Despre program) Oricare ar fi el, obiectivul rămâne acelaşi, de a câştiga două jocuri şi de a califica echipa.
(n.r. - Există şansa să revină Elisei? Aţi purtat discuţii cu ea?) Da, am purtat. Alice s-a dedicat în totalitate familiei şi echipei de club. Am vorbit cu ea, nu mai este cale de întoarcere. Îi urez succes şi îi mulţumesc pentru realizările de la echipa naţională.
(n.r. - Ce veşti mai sunt de la Corona?) Nu avem nicio veste, este foarte greu să le iei în calcul, ţinând cont că ele sunt în afara pregătirii de ceva timp. Însă sunt jucătoare care interesează echipa naţională acolo. Sper ca decizia să fie pe cât posibil în favoarea sportivelor. Noi ne concentrăm pe ce avem eligibil pentru acest turneu.
(n.r. - Este un avantaj că toate fetele evoluează în campionatul intern?) Da. Le putem urmări mai uşor, evalua mai uşor. Suntem lângă ele pe cât posibil", a mai spus selecţionerul.
Până pe 15 februarie, naţionala României se pregăteşte pentru turneul preolimpic din Muntenegru, desfăşurat în perioada 20-22 martie. Naţionala României va evolua în grupă împotriva ţării gazdă, a Norvegiei şi a Thailandei. Doar primele două clasate din această grupă vor obţine calificarea la Jocurile Olimpice din vară.
- Aplicaţia Orange Sport este gratuită şi poate fi descărcată din Google Play şi App Store.
"Muntenegru şi Norvegia sunt cam cele mai puternice echipe din lume la ora actuală!"
Laura Pristaviţă a vorbit şi ea despre cantonament şi turneul preolimpic: "Cred că şanse sunt până la terminarea meciului, indiferent dacă pleci favorit sau nu. E clar că nu plecăm chiar favorite. Întâlnim şi Thailanda, o echipă nouă, nu ştiu la ce să ne aşteptăm din partea lor. Teoretic ar fi un meci mai accesibil. Muntenegru şi Norvegia sunt cam cele mai puternice echipe din lume la ora actuală. Nu aş vrea să o luăm de la capăt la fiecare convocare, însă putem să numim acest moment şi un nou început. Pentru mine, începuturile sun tot timpul pozitive. Cred că întotdeauna apărările au câştigat meciurile, chiar finale. Cel mai importantă în momentul acest, şi aşa încercăm să tratăm, este faza de apărare", a spus jucătoarea.
"Este scurt timpul, dar sper să fie suficient, trebuie să fie suficient pentru a pune la punct toate problemele. Şi eu pot să spun că sunt nouă şi încerc să mă detaşez de toate aceste schimbări şi să mă adaptez cât mai bine. Noi ne jucăm şansa şi sperăm să o facem cât mai bine. Acolo meciurile vor fi echilibrate. Un meci are 60 de minute, trebuie să jucăm cât mai bine şi nu se ştie cum vor fi rezultatele. Se poate întâmpla orice" , a declarat Sonia Seraficeanu.
- Vrei să vezi cele mai tari competiții sportive, oriunde ai fi? Ia-ți oferta Orange Love pentru fibră și TV.
Afla mai multe despre: bogdan burcea, nationala romaniei, handbal