Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Brahim Diaz”. Noua poreclă a lui Olimpiu Moruţan. Cum i-a cucerit pe italieni: ”Calcă pe urmele lui Hagi”

”Brahim Diaz”. Noua poreclă a lui Olimpiu Moruţan. Cum i-a cucerit pe italieni: ”Calcă pe urmele lui Hagi”
Comentarii

Jocul lui Olimpiu Moruţan (23 de ani) a atras atenţia presei din Italia.

”Brahim Diaz”. Noua poreclă a lui Olimpiu Moruţan. Cum i-a cucerit pe italieni: ”Calcă pe urmele lui Hagi” 

Olimpiu Moruţan şi-a regăsit forma cu care s-a consacrat la FCSB. Trecerea sa de la Galatasaray la Pisa a fost făcut la momentul oportun pentru cariesa sa, consideră presa din Italia. 

Ajuns în Italia, internaţionalul român a avut un început mai greu, dar acum impresionează aproape la fiecare apariţie în tricoul celor de la Pisa.

Autor a patru goluri şi şapte pase decisive, în 17 meciuri jucate, Moruţan a fost lăudat evlavios de gazetarii italieni.

”Cine e Olimpiu Moruţan?”, au început italienii articolul dedicat fotbalistului român.

”Un jucător cu un spirit de conducere şi cu calităţi mari, capabil să câştige meciurile de unul singur. Nu, nu vorbim despre Gherghe Hagi. Dar fără să îl deranjăm pe Maradona din Carpaţi, acum, există cineva care ar putea să îi calce pe urme: Olimpiu Moruţan. 

Calităţiile sunt cu adevăraţe aceleaşi ale Regelui. Strada este lungă, dar Moruţan poate să fie moştenitorul lui Hagi în ţara sa. Gică a luminat stadioanele pe unde a pus piciorul. Pele l-a introdus în FIFA 100, lista cu cei 125 de jucători cei mai puternici din lume, Hagi a câştigat de 7 ori premiul de cel mai bun jucător român al anului şi a fost numit jucătorul secolului. 

Moruţan s-a născut pe 25 aprilie 1999, la Cluj-Napoca, un oraş plin de istorie. Vioicitatea oraşului se reflectă şi în mijlocaşul de la Pisa, care reuşeşte să se pună în valoare graţie aptitudinilor sale.

”În Serie B sunt puţin jucători cu tehnica sa!”

Datorită lui, Pisa nu pierde din 10 septembrie. Moruţan s-a adaptat perfect sub comanda lui Luca D Angelo. 

Până acum, Moruţan are 17 prezenţe în tricoul echipei Pisa, unde a reuşit 4 goluri şi 7 assist-uri, cifre foarte interesante. Pe lângă asta, Moruţan are o altă mare calitate: de conducere! Colegii ştiu că pot să se bazeze pe el în momentele de nevoie. În Serie B, Moruţan, treptat, îşi cucereşte locul în scenă. Când e pe teren îţi ia puţin să îl recunoşti. Şi pentru înâlţimea lui, are mai puţin de 1.75, dar, mai ales, pentru că în Serie B sunt puţin jucători cu tehnica sa! Cu asta îşi destabilizează adversarii, pe care aproape îi obligă să ia cartonaşe galben, altfel nu au cum să îl oprească. 

Pentru caracteristicile fizice, tehnica şi atletice aduce aminte de Brahim Diaz de la Milan”, au scris italienii în presa din Peninsulă. 

Olimpiu Moruţan a fost cumpărat de Galatasaray de la FCSB în vara lui 2021, în schimbul a 4,7 milioane de euro. În 34 de meciuri pentru gruparea din Istanbul, românul a marcat 3 goluri şi a oferit 5 pase decisive. 

  • 5 milioane de euro este cota lui Moruţan, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.com

”Sunt nişte probleme economice la Galatasaray”. Moruţan poate salva situaţia clubului turc: ”Ar fi o soluţie rezonabilă pentru toată lumea”

Afla mai multe despre: olimpiu morutangheorghe hagibrahim diaz 

viewscnt
Articole similare