Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING | Boloca, iar acum el. O nouă ”trădare”! Jucătorul Barcelonei a lăsat România pentru Moldova

BREAKING | Boloca, iar acum el. O nouă ”trădare”! Jucătorul Barcelonei a lăsat România pentru Moldovagalerie foto

Echipa națională

Comentarii

Fotbalul românesc este pe cale să piardă un tânăr de foarte mare perspectivă, legitimat gigantul spaniol FC Barcelona.

Este vorba despre tânărul fundaş Leonard Saca, de doar 16 ani, ce deţine dublă cetăţenie, română şi moldovenească.

Leo Saca lasă România pentru Moldova!

În ultimele luni, Leo, care face parte din lotul U18 al celor de la Barcelona, s-a antrenat cot la cot cu seniorii de la Barca B, anticamera echipei mari. Locul de unde, de-a lungul timpului, au ”izvorât” jucători de renume mondial.

Leo Saca este născut în Moldova, la Ialoveni, însă primele acţiuni de nivel internaţional le-a avut alături de loturile U15 şi U16 ale României.

  • Ultima dată când a răspuns prezent pentru ”tricolori” a fost în august 2022.

Când se credea că talentul fotbalist şi-a definitiv alegerile în privinţa ţării pe care doreşte să o reprezinte la nivel internaţional, situaţia a luat o turnură neaşteptată. 

Leo Saca a fost convocat, în aceste zile, la naţional U21 a Moldovei. O decizie care ridică multe semne de întrebare, mai ales în urma ”valului” de reproşuri pe care FRF l-a primit în ultimul an din partea anumitor jucători.

Contactat de Orange Sport, directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă, a afirmat că nu se pune problema unor nemulţumiri sau reproşuri, ca în alte cazuri, ci despre anumite probleme cu actele tânărului jucător.

Numai el poate să ştie de ce a ales aşa. El e cetăţean moldovean. Probabil este ceva legat de actele sale, cu cetăţenie.

Ce altceva să fie? Nu cred că aici e cazul de supărare, ci doar de acte. Cine s-a supărat, s-a supărat. E treaba lor. În acest caz, nu se pune problema. Aici este vorba doar de acte.

De dreptul de a fi cetăţean român...Au mai fost cazuri de jucători care nu putut să joace pentru România. Da, cum e la Blănuţă, care acum poate să joace.

Nu ştiu exact care e treaba cu actele pe care le deţine. Poate să fie şi o chestie de opţiune. Ce te miră? E normal ca şi moldovenii să-şi apere teritoriul, să-şi adune jucătorii. Sunt multe. În niciun caz din cauza Federaţiei Române de Fotbal (n.r - a ales aşa), care tot timpul a făcut fel şi fel de demersuri.

În momentul în care îţi faci socotelile, depinzi numai de tine”, a declarat Mihai Stoichiţă, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: leo sacamoldovaromaniafrfmihai stoichita 

viewscnt
Articole similare