Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING | Moruţan scapă de Turcia şi semnează cu un club de mare tradiţie din Europa. Mijlocaşul dă o nouă lovitură în carieră

BREAKING | Moruţan scapă de Turcia şi semnează cu un club de mare tradiţie din Europa. Mijlocaşul dă o nouă lovitură în carieră

Fotbal

Comentarii

Olimpiu Moruţan (24 de ani) a început să se adapteze rigorilor din Turcia, însă ar putea fi prea târziu, deoarece este vizat din nou de un transfer.

Presa din Grecia anunţă că antrenorul turc Fatih Terim (70 de ani), care doar ce a preluat-o pe Panathinaikos Atena, l-ar dori foarte mult la echipă pe fotbalistul român Olimpiu Moruţan.

  • 13 meciuri şi un gol a adunat Olimpiu Moruţan în naţionala de fotbal a României.

Fatih Terim îl vrea pe Olimpiu Moruţan

Cei doi au colaborat foarte bine şi la Galatasaray, în ultimul mandat al lui Terim pentru formaţia Cim-Bom, unde Moruţan a dat un randament foarte bun. Imediat după plecarea ”Împăratului”, Olimpiu a fost trecut pe banca de rezerve.

  • 4.000.000 de euro este cota de piaţă a lui Olimpiu Moruţan, conform transfermarkt.de.

În acest moment, Olimpiu Moruţan evoluează tot în prima ligă din Turcia, dar la Ankaragucu, formaţia cu care a semnat în vara lui 2023.

Atunci, Ankaragucu a plătit celor de la Galatasaray aproximativ 3.000.000 de euro, plus alte eventuale bonusuri de performanţă.

În acest sezon de Superlig, Olimpiu Moruţan a bifat 15 meciuri, 2 goluri şi 2 pase decisive pentru Ankaragucu, ce ocupă locul 11, după 17 etape scurse.

Lupta la titlu se duce în doi, în acest sezon, între Fenerbahce şi Galatasaray, care au câte 44 de puncte adunate.

  • Următoarele trei locuri sunt ocupate de Trabzonspor - 30 de puncte, Kayserispor şi Beşiktaş - câte 29 de puncte.

De partea cealaltă, Panathinaikos Atena ocupă locul 2 în campionatul Greciei, cu 34 de puncte, cu unul mai puţin decât liderul PAOK, dar cu două mai multe decât rivalele Olympiakos şi AEK Atena.

Panathinaikos este al doilea cel mai titrat club din Grecia, cu 20 de titluri de campioană, ultima oară în 2010.

  • De asemenea, are o finală (1971), două semifinale (1985 şi 1996) şi două sferturi de finală (1992 şi 2002) bifate în Liga Campionilor.

Afla mai multe despre: morutanpanathinaikospaokfatih terimgreciaturcia 

viewscnt
Articole similare