Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING | Un club istoric, gata de nivelul următor! Se anunţă investiţii majore: ”Am acceptat discuţiile!”

BREAKING | Un club istoric, gata de nivelul următor! Se anunţă investiţii majore: ”Am acceptat discuţiile!”

U Cluj

Comentarii

Fotbalul românesc se află într-un uşor reviriment, faţă de sezoanele precedente, iar oamenii de afaceri nu mai sunt la fel de reticenţi în a se implica serios.

Un club care a reuşit să-şi ridice nivelul în ultimii ani, din toate punctele de vedere - administrativ, financiar, al facilităţilor ş.a. - şi care face o figură frumoasă în Superligă este Universitatea Cluj.

Chiar şi aşa, sub forma actuală de conducere, cu sponsorii avuţi şi cu toată organizarea pregătită, ”Şepcile Roşii” nu pot concura cu granzii FCSB, CFR Cluj sau Universitatea Craiova. Aşa că titlul rămâne doar o himeră.

  • Universitatea Cluj se află pe locul 10 în Superligă, cu 20 de puncte, după primele 16 etape scurse din sezonul regulat.

”S-au intensificat discuţiile”

Totuşi, acest lucru s-ar putea schimba în perioada imediat următoarea. Preşedintele celor de la Universitatea Cluj, Radu Constantea, a confirmat zvonurile apărute în zilele trecute, referitoare la faptul că mai mulţi oameni de afaceri turci sunt gata să se implice la club.

Nu sunt doar două persoane interesate să intre în acţionariatul clubului, ci este un grup de cinci persoane, care în trecut au lucrat la marile cluburi ale Turciei, cum sunt Beşiktaş Istanbul şi Trabzonspor.

Serhat Cetinsaya a fost implicat la Beşiktaş până în vară, însă s-a retras după un conflict avut cu mai mulţi colegi, în privinţa aducerii lui Sergio Ramos la club.

Se pare că afaceristul a fost în România pentru a asista la partida dintre Universitatea Cluj şi Petrolul, din etapa a 16-a a Superligii, încheiată la egalitate, scor 0-0.

  • Familia Cetinsaya este activ implicată în turism, construcţii şi retail.

În ultima luna s-au intensificat discuţiile. Există un interes. Un grup de cinci persoane, de la Beşiktaş şi Trabzon. Au fost la Cluj, sa vadă oraşul, infrastructura.

Sunt persoane cunoscute în Turcia, au o capacitate financiară. Din acest motiv am acceptat discuţiile şi să dezvoltăm discuţiile. Lucrurile arată din ce în ce mai bine”, a declarat Radu Constantea, conform playsport.ro.

U Cluj, un club istoric al României

Universitatea Cluj este unul dintre cele mai vechi cluburi ale României. A fost înfiinţat pe 23 noiembrie 1919, chiar dacă vremurile au fost vitrege şi pentru ”Şepcile Roşii”, iar în 2016 a intrat în faliment.

Suporterii n-au lăsat clubul să moară, iar imediat a fost creat un alt club, care a preluat, apoi, culorile, sigla şi palmaresul echipei.

  • Cea mai bună clasare pentru Universitatea Cluj în Superligă a fost în sezonul 1932/1933 - locul 2. 

De asemenea, U Cluj a câştigat şi o Cupă a României în sezonul 1964/1965. De altfel, acea perioadă a anilor 60-70 a fost cea mai bună din perioada clubului, cu numeroase clasări în primele 10 echipe ale ţării.

Afla mai multe despre: cetinsayaconstantea 

viewscnt
Articole similare