Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Brighton vrea să transfere un star din Superligă! ”3.000.000 de lire sterline!”

Brighton vrea să transfere un star din Superligă! ”3.000.000 de lire sterline!”

Fotbal

Comentarii

Brighton, formaţia antrenată de italianul Roberto de Zerbi, fostul jucător de la CFR Cluj, a pus ochii pe un jucător al formaţiei din Gruia şi este gata să-l transfere.

Jurnaliştii englezi anunţă că antrenorii lui Brighton au rămas impresionaţi de sezonul foarte bun pe care nigerianul Philip Otele (24 de ani) îl are la CFR Cluj şi este gata să-l transforme în ”Pescăruş”.

  • 14 goluri şi 6 pase decisive a adunat Philip Otele pentru CFR Cluj în 31 de meciuri jucate în Superligă, în acest sezon.
  • 1.500.000 de euro este cota de piaţă a lui Philip Otele, conform transfermarkt.de.

Brighton îl vrea pe Philip Otele

Chiar dacă nemţii de transfermarkt.de îl cotează la 1.500.000 de euro, CFR Cluj nu are de gând să se despartă de Otele pentru mai puţin de 3.500.000-4.000.000 de euro. O sumă la îndemână pentru un colos aşa cum este Brighton.

Philip Otele nu ar juca direct în Premier League, ci ar fi trimis să bifeze o etapă intermediară. O scenă inferioară Angliei, dar superioară României, cum ar fi Belgia.

Brighton îl monitorizează pe Philip Otele, extrema de la CFR Cluj, unul dintre starurile din prima ligă românească. Baza de date impresionantă a «Pescăruşilor» l-a scos la suprafaţă pe Otele, una dintre perlele ascunse din Europa. CFR Cluj îl evaluează la aproximativ 3 milioane de lire sterline.

Extrema de picior drept ar urma să fie împrumutat la clubul belgian Union St. Gilloise, clubul partener al lui Brighton, înainte să primească o şansă în Premier League. Moises Caicedo, Denis Undav şi Simon Adingra sunt printre cei care au fost împrumutaţi în Belgia înainte să se întoarcă la Brighton şi să joace în Premier League.

Nigerianul Otele s-a antrenat cu Arsenal când avea 14 ani, dar a trebui să părăsească Marea Britanie din cauza unor probleme cu viza. S-a întors apoi să studieze la Universitatea Teesside, dar a şi jucat la nivel semi-profesionist la Wolviston, înainte să îşi construiască o carieră în Europa.

Otele a devenit profesionist în 2019, la echipa lituaniană Kauno Zalgiris. Apoi a plecat la UTA Arad, în România, înainte să semneze cu CFR Cluj, o echipă de Conference League”, anunţă englezii de la ”The Standard”.

În trecutul apropiat, Brighton a mai transferat doi jucători din Superligă, ambii de la Farul: Tudor Băluţă - 2.900.000 de euro şi Adrian Mazilu - 3.000.000 de euro.

Afla mai multe despre: brightonde zerbiotele 

viewscnt
Articole similare