Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cadou inedit primit de la Ceauşescu, după câştigarea Ligii Campionilor. Belodedici: ”Le-am vândut pentru a face rost de bani!”

Cadou inedit primit de la Ceauşescu, după câştigarea Ligii Campionilor. Belodedici: ”Le-am vândut pentru a face rost de bani!”

Fotbal

Comentarii

Fostul mare internaţional român Miodrag Belodedici (59 de ani) a fost protagonistul unui interviu interesant oferit publicaţiei spaniole ”El Pais”.

Ibericii nu l-au uitat pe fostul libero, mai ales că între 1992 şi 1996 a evoluat în actuala La Liga, pentru Valencia, Valladolid şi Villarreal.

Miodrag Belodedici venea din postura de dublu câştigător al Ligii Campionilor, cu Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad, însă se afla pe final de carieră.

  • După aventurile din Spania, Belo mai avea să joace doi ani în Mexic, la Atlante, şi alţi trei ani înapoi la Steaua. În 2001, la 37 de ani, se retrăgea din activitate.

Miodrag Belodedici, deloc încântat de ARO-ul primit de la Ceauşescu

Miodrag Belodedici le-a povestit spaniolilor de la ”El Pais” cum toţi jucătorii Stelei au fost recompensaţi de Nicolae Ceauşescu cu câte un ARO, după cucerirea Ligii Campionilor, contra Barcelonei, la loviturile de departajare.

Înainte de finală li s-au promis bani, însă fostul dictator s-a răzgândit şi le-a oferit câte un ARO, din propria flotă militară.

Jucătorii au considerat cadoul ca fiind unul extravagant şi care nu pune mâncare pe masă, aşa că toţi s-au grăbit să le vândă.

Ne-a primit însuşi Ceauşescu şi ne-a dat fiecăruia dintre noi câte un SUV militar (n.r. - ARO), care nu era bun pentru a fi condus pe şosea şi care mai era şi la mâna a doua.

Cu toţii le-am vândut în câteva zile pentru a face rost de bani”, a povestit Miodrag Belodedici, în ”El Pais”.

În 1986, un ARO se vindea cu 150.000-200.000 de lei, în timp ce salariul mediu în România era undeva la aproximativ 3.000 de lei. 

Aşadar, într-o convertire a vremurilor actuale, prima pentru câştigarea Ligii Campionilor s-ar fi ridicat la aproximativ 150.000 - 200.000 de lei actuali, adică cel puţin 30.000 de euro

Afla mai multe despre: belodedicisteaualiga campionilorbarcelona 

viewscnt
Articole similare